На руското министерство на комуникациите се е наложило да уверява,

...
На руското министерство на комуникациите се е наложило да уверява,
Коментари Харесай

Успокояват руснаците, че няма да им изключват интернета

На съветското министерство на връзките се е наложило да твърди, че няма проекти за изключване на страната от международната мрежа, написа BBC.

В телеграмата за държавните организации Министерството излагат набор от елементарни рекомендации за киберхигиена, които ще оказват помощ за " по-ефективна организация на работата по отбрана на ресурсите ни от злоумишлен трафик, поддържане на работата на услугите и надзор на имената на домейни ".

" Няма проекти за вътрешно прекъсване на интернет в Русия ", цитира ТАСС пресслужбата на министерството в понеделник сутринта.

Съобщението на министерството се появи в обществените медии в понеделник, като в него се подрежда на чиновниците и организациите да извършат избрани операции със своите офиси и страници в интернет.

Припомняме, че през лятото на предходната година Русия тестово съумя да се изключи от световния интернет. Информацията пристигна от съветското издание РБК, което се базира на документи от работната група, натоварена с подобряването на интернет сигурността на Русия.

На фона на общата обстановка се появиха спекулации, че съветските управляващи ще изключат страната от външния интернет през идващите дни, освен поради глобите, наложени на Русия от западните страни, а и поради акцията, която държавната власт в Русия води против западните медии, а и против западното общество. Обвиненията нормално са противоположни.

Темата през вчерашния ден бе коментирана необятно от представителят на съветското външно министерство Мария Захарова в присъединяване в Първи канал и необятно отразена в държавните медии.

По думите ѝ Западът води против личното си население нападателна осведомителна акция, която е " наелектризираща ".

Западната осведомителна и политическа машина и медиите подтикват своите жители, които са на ръба на национализма, разяснява още представителят на външното министерство. " Трябва да се отдаде дължимото на осведомителната и политическата машина на Запада, която посредством обществените мрежи, посредством месинджъри и пощенски описи, несъмнено, посредством медиите, към този момент е довела популацията на своите страни до несъмнено равнище на полуда. Това е ръбът, към който се е доближила същата тази " западна машина ", с цел да трансформира народа си от хора, на които като че ли са им споделили за някакви възвишени правила, в хора, които към този момент са на ръба на някакъв шовинизъм. Това е несъмнено ", отсече Захарова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР