На 82-годишна възраст си отиде считаният от мнозина за най-велик

...
На 82-годишна възраст си отиде считаният от мнозина за най-велик
Коментари Харесай

Почина кралят на футбола Пеле

На 82-годишна възраст си отиде считаният от мнозина за най-велик футболист на всички времена Едсон Аранчис до Насименто, прочут като Пеле.

Тъжната вест заяви в Instagram неговата щерка.

Краля на футбола бе настанен в болница „ Алберт Айнщайн ” в Сао Пауло в края на месец ноември, когато положението му се утежни.

Пеле се бореше с рак на дебелото черво, а през септември предходната година бе отхвърлен тумора. По-късно обаче лекари оповестиха, че химиотерапията не дава резултати и той бе подложен на палиативно лекуване.

Легендарният футболист прекара коледните празници в здравното заведение, заобиколен от околните си.

Пеле е троент международен първенец с тима на Бразилия.

През 1956 година на 15 години стартира кариерата си в младежкия тим на Сантош, а година по-късно към този момент играе в главния им тим. Известен е с прозвището Пеле. Едва 16-годишен става голмайстор на бразилския шампионат и 10 месеца след подписването на първия си професионален контракт е включен в националния тим на Бразилия.

До 1974 година Пеле е отбелязал 1087 гола в 1120 изиграни мача за своя тим Сантош. На 19 ноември 1969 година на стадион Маракана отбелязва своя гол номер 1000. По този мотив в Бразилия е издадена специфична пощенска марка, а президентът афишира деня за празник.

Прекратява футболната си кариера с показателен мач сред Ню Йорк Космос и Сантош на 1 октомври 1977 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР