Москва настоя световната организация да разнищи твърденията за военни престъпленияЛавров:

...
Москва настоя световната организация да разнищи твърденията за военни престъпленияЛавров:
Коментари Харесай

Случаят „Буча“ отива в Съвета за сигурност на ООН

Москва настоя международната организация да разнищи изказванията за военни закононарушения
Лавров: Това е проведена инсценировка

Кремъл изрично отхвърля обвиняванията

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да се заеме със случая „ Буча”, упорства Русия. Която изрично отхвърли всички обвинявания, че нейни бойци са свързани с многочислените трупове на цивилни, открити в Буча, покрай украинската столица.
„ След ненавистните провокации на украинските радикали в Буча, Русия изиска среща на Съвета за сигурност на ООН”, написа през вчерашния ден в туитър заместник-постоянният представител на Москва в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски. Очаква се съвещанието да се организира през днешния ден.

Същевременно генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш изиска без значение следствие на случилото се.
Украинският президент Володимир Зеленски упрекна ден по-рано Русия в убийства и изтезания, откакто в град Буча в Киевска област бяха открити стотици трупове на цивилни.

 „ Категорично отхвърляме всички обвинения”, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той означи, че експерти от съветското министерство на защитата са разкрили признаци за „ подправени видеа” и „ фейкове” в фрагментите, показани от украинските управляващи като доказателства за всеобщо ликвидиране, за което упрекват Русия.

„ Ако се съди по това, което видяхме, не може да имаме доверие на тези кадри”, съобщи Песков. И добави, че „ тази информацията би трябвало съществено да бъде сложена под съмнение”.

Той прикани задграничните водачи да не насочат „ прибързани обвинения” против Москва и „ най-малко да чуят съветските аргументи”. „ Русия желае и упорства това да стане обект на интернационалните дискусии”, добави Песков.

Руският външен министър Сергей Лавров назова „ подправена атака” обстановката в Буча. По думите му там е проведена инсценировка, която в Украйна и на Запад тиражират по всички малките екрани и обществени мрежи.

„ Тези дни бе подхваната фейкова офанзива в град Буча, Киевска област, откакто градът бе изоставен от съветските военнослужещи в сходство с проектите и постигнатите съглашения. Там след няколко дни е била проведена инсценировка, която се тиражира по всички малките екрани и обществени мрежи от украинските представители и техните западни покровители”, разяснява Лавров на среща със заместник-генералния секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс.

Междувременно Следственият комитет на Руската федерация стартира следствие на „ подправени съобщения” за убийства на цивилни в Буча. Ръководителят на комитета Александър Бастрикин е разпоредил осъществяването на процесуална оценка на „ провокацията от страна на Украйна”, заяви институцията на уеб страницата си. Уточнено бе, че следствието не е на самите хипотетични убийства на цивилни, а за разпространението на информация за осъществяването им.

През уикенда бяха публикувани фотоси и видеокадри, на които се виждат телата на цивилни поданици по улиците на град Буча, покрай Киев, откакто съветските войски се изтеглиха от региона. Това провокира гнева на интернационалната общественост, както и многочислени обвинявания в осъществяването на военни закононарушения.

Френският президент Еманюел Макрон счита, че е нужен нов кръг от наказания против Русия и че има ясни индикации, че съветските сили са виновни за убийствата на цивилни в Буча. „ Има доста ясни улики, сочещи към военни закононарушения. Повече или по-малко е открито, че съветската войска е виновна (за убийствата в Буча)”, сподели Макрон.

Полският министър председател Матеуш Моравецки прикани за основаване на интернационална анкетна комисия за „ геноцида”, осъществен съгласно него от съветската войска в украински градове, в това число в Буча.

Европейски Съюз е подготвен да изпрати в Украйна следователи, които да подсилят събирането на доказателства за осъществени военни закононарушения и закононарушения против човечеството в Украйна, заяви шефката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

Путин анулира облекчения визов режим с Европейски Съюз
Попарват се очакванията за съветски туристи у нас



Президентът Владимир Путин подписа през вчерашния ден декрет, с който приключи действието на облекчения визов режим с Европейски Съюз.

Президентът Владимир Путин подписа през вчерашния ден декрет, с който спря действието на съглашение с Европейски Съюз от 25 май 2006 година за банален режим на издаване на визи за жители на страните от съюза, в това число България.

Указът обгръща и Норвегия, Дания, Исландия, Швейцария и Лихтенщайн, а претекстът е, че поради въвеждането на наказания и други ограничения това са страни от групата на „ неприятелските държави”.Решението влиза в действие неотложно, написа още в указа.



На съветското Министерство на външните работи са предоставени компетенции „ във взаимоотношение с федералните органи на изпълнителната власт да не разрешава влизането в страната, да постанова лични ограничавания за допускането и пребиваването в Русия на задгранични жители, извършващи вражески дейности във връзка с Руската федерация, нейните жители или юридически лица”.

Това решение значи и реципрочно прекъсване на опростения режим за издаване на визи за съветски жители. Което пък попарва и последните очаквания на туристическия отрасъл в България и изброените страни за нормализиране на визитите на руснаци и за естествени екскурзии и пътувания на България в Русия.

През последните години у нас туристически и хотелиерски сдружения лобираха за тъкмо противоположното - още по-опростено издаване на визи за съветски жители, онлайн подаване на документи, централизирани процедури, а в случай че може и въвеждане на тригодишни многократни визи за посетители от Русия. Така, съгласно техни представители, може да се изравнят преимуществата на конкурентни пазари като турския.
Германия ще експулсира 100 съветски дипломати
В страната имало над 2000 секрети сътрудници



От кабинета на Олаф Шолц считат, че броят на сътрудниците на Кремъл в Германия е „ много висок”.

Германският канцлер Олаф Шолц разисква опцията да изгони от страната минимум 100 души съветски дипломатически личен състав, за които се твърди, че работят за спецслужбите на страната си, оповестява в. „ Билд”.

Още преди съветската инвазия в Украйна на 24 февруари президентът Владимир Путин е изпратил в допълнение шпиони в Германия, както и на други места. Смята се, че в Германия се намират към 2000 секрети сътрудници, които събират за Кремъл чувствителни данни за хора или значими институции като военните, написа изданието.

Според обявата от кабинета на Шолц считат, че броят на сътрудниците, за които се твърди, че работят в Германия, е „ много висок”. Канцлерът изискал да се ревизира дали чиновниците на тайните служби могат да бъдат експулсирани.
От своя страна немската Федерална разследваща работа (БНД) чака ответни дейности от страна на Русия, в случай че сътрудниците на Москва бъдат експулсирани.

В. „ Зюддойче цайтунг” оповестява, че политическият шеф на Министерство на външните работи е разискал „ пакет от решения” с сътрудниците си от страните от Г-7, като измежду ограниченията е лишаване на акредитациите на чиновници на съветското посолство. Решението на немското държавно управление се чака да бъде взето тази седмица.
Юлия Витязева публицист, Телевизия РТ: Украинското общество се зарежда с ужасни имитации
„ Разстрелът на цивилни в Буча” е добре премислена провокация

Разследването на всяко закононарушение стартира с търсене на отговор на въпроса: кой има изгода? Ужасните фотоси от украинския град Буча, чието име обиколи света, и най-смелите обвинявания към Русия, които ги последваха, незабавно ни принудиха да зададем този въпрос. И отговорът не закъсня.

Що се отнася до самия случай, любопитни мозъци изложиха съвсем цялостна разбивка на тази кървава история, документирайки съществуването на провокация от страна на Украйна, която с нейна помощ очакваше да реализира - и въпреки всичко реализира - че целият свят още веднъж ще стартира да приказва за това.

Но в този случай е значимо да се разбере, че в тази чудовищна история Украйна е единствено реализатор. Основният клиент са Съединени американски щати. В последна сметка тази страна е главният печеливш от продължаващите военни дейности в Украйна. И Съединени американски щати са тези, които желаят да принудят Европа да наложи ембарго на нефт и газ върху доставките от Русия. И Съединени американски щати са тези, които имат изгода да избавят популацията си от икономическата рецесия, в която страната е затънала безусловно от първите дни на президентството на Джо Байдън, чиято легитимност (както и капацитет), дано ви припомня, са постоянно поставяни под въпрос.

И колкото по-дълго администрацията на президента на Съединени американски щати има опция да разсейва обществеността си от цените на бензина и храната за събития в Украйна, толкоз по-добре и по-уверено ще се усеща тази администрация, подготвяйки прехода на властта в ръцете на верния претендент и минимизиране на възможностите на съперниците.

Следователно оръжията се доставят на Украйна за защита. За да могат да тичат по-дълго през горите и да провеждат бойкот. Затова постоянно се хвърлят пари, разбирайки в чии джобове ще отидат и по този метод забавят момента на бягство на алчни украински корумпирани служители от властта, които в името на облагата са подготвени да се „ борят” още малко. Затова те не приканват за мирни договаряния. Затова украинското общество се зарежда с ужасни имитации, надявайки се по този метод да провокира още по-голяма експанзия против руснаците от страна на военните и ненавист измежду цивилните.
Следователно, да. „ Разстрелът на цивилни в Буча” е добре премислена провокация, благодарение на която е планувано да се реализиран доста цели по едно и също време. В момента не може да се каже коя от тях ще бъде реализирана, защото възбраната за пазаруване на съветски газ е доста комплициран въпрос. И даже в името на щастието на всички украинци, доста европейски страни не са подготвени да пожертват своите стопански системи и благосъстоянието на своите жители. Подозирам, че компромисен вид ще бъде въвеждането на постоянни персонални наказания.

И би било добре украинците към този момент да стартират да схващат това. Защото едно „ клане” като това в Буча може да се повтори на всички места. А цивилното население ще бъде употребявано като атрибут (извинете за цинизма). Жени, остарели хора, деца, бременни дами, бебета. За да създадете по-впечатляваща картина за сензитивна публика. За окончателното дехуманизиране на Русия. За да реализират егоистичните си цели.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР