Президентът Джо Байдън загуби дар слово по време на реч

...
Президентът Джо Байдън загуби дар слово по време на реч
Коментари Харесай

Президентът Джо Байдън загуби дар слово по време на реч във военната академия West Point

Президентът Джо Байдън загуби подарък слово по време на тирада във военната академия West Point. Президентът Джо Байдън беше обект на рецензия, откакто загуби подарък слово по време на тирада във военната академия Уест Пойнт в щата Ню Йорк, написа списание Newsweek.

Президентът Джо Байдън загуби подарък слово по време на тирада във военната академия West Point

Байдън приказва пред завършващите кадети за актуалните световни спорове, в това число продължаващия съветски спор с Украйна. Той загатна разнообразни задачи, изпълнявани от военнослужещите, с цел да оказват помощ на разкъсваната от война Украйна.

Президентът Джо Байдън загуби подарък слово по време на тирада във военната академия West Point 26.05.24 21:56 Der Spiegel: Балтийските страни и Полша обмислят да изпратят войски в Украйна, в случай че Русия реализира триумф на фронта 26.05.24 21:48 Обвиненията в полов тормоз стопират грандиозния фокус на Дейвид Копърфилд да скрие Луната 26.05.24 21:43 Галин Цоков разиска нуждата от прекосяване към матури на електронни устройства 26.05.24 21:36 12 пасажери са ранени след мощна турбуленция на полет на Qatar Airways от Доха до Дъблин 26.05.24 21:22

„ Ние стоим твърдо зад Украйна и ще продължим да стоим с тях. Ние сме против човек, който познавам добре, жесток тиранин, и ние няма да си тръгнем “, сподели президентът на Съединени американски щати.

Въпреки това Байдън спря речта си, до момента в който обясняваше по какъв начин съветският президент Владимир Путин е почнал войната в Украйна през февруари 2022 година

„ Путин беше сигурен, че НАТО ще се разпадне. Срещнах се с него, незабавно откакто бях определен за президент и говорихме по този въпрос “, сподели Байдън, само че по-късно изглеждаше мъчно да продължи. След къса пауза Байдън сподели, че „ няма да се занимава с това “.

След това Байдън продължи: „ Путин беше сигурен, че НАТО ще се разпадне. Казах му в Швейцария, в случай че желаете финландизация на Украйна, ще получите финландизация, ще получите натовизация на Европа. Неговото състояние беше срамно, само че ние се намесихме и го спряхме. Вместо това през днешния ден най-великият защитителен съюз в историята на света е по-силен от всеки път. “

Терминът „ финландизация “ се употребява в дипломатическите кръгове, с цел да опише неутрална позиция, сходна на тази, която Финландия поддържа по време на Студената война. През 1948 година Финландия подписва контракт със Съветския съюз, който й не разрешава да се причисли към западните отбранителни съюзи. Договорът е разтрогнат през 1992 година и Финландия в последна сметка се причислява към НАТО през април 2023 година, отбелязва Newsweek.

Източник: Труд

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР