Прочутият американски композитор на детски песни за Дисни“ Ричард Шърман

...
Прочутият американски композитор на детски песни за Дисни“ Ричард Шърман
Коментари Харесай

Почина прочутият композитор на „Дисни“ Ричард Шърман

Прочутият американски композитор на детски песни за „ Дисни “ Ричард Шърман умря на 95-годишна възраст, оповестява.

Шърман е индивидът, който стои зад фамозни песни, радвали генерации наред, като It`s a Small World, както и на песните на Мери Попинз Supercalifragilisticexpialidocious, Chim Chim Cher-ee и Spoon full of Sugar.

Той е умрял в болница в Бевърли Хилс, Калифорния. Причината е посочена единствено като „ заболяване, обвързвано с възрастта “, се споделя в некролога на „ Дисни “.

Шърман беше едната половина от известния екип за писане на песни „ Братя Шърман “ дружно с починалия си брат Робърт Шърман и беше считан за част от вътрешния креативен кръг на Уолт Дисни.

„ Ричард Шърман беше олицетворение на това какво значи да бъдеш легенда на Дисни, създавайки дружно с брат си Робърт обичаните класики, които се трансфораха в скъпа част от саундтрака на живота ни “, сподели основният изпълнителен шеф на Walt Disney Боб Игер в изказване.

Преди кариерата си в писането на песни, той е специализирал музика в Bard College и е служил в американската войска, където е бил диригент на армейска група и клуб за забавление при започване на 50-те години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР