Можем да натоварим новия министър на здравеопазването с много очаквания,

...
Можем да натоварим новия министър на здравеопазването с много очаквания,
Коментари Харесай

Д-р Стефан Константинов: Да не натоварваме кабинета с прекомерни очаквания

" Можем да натоварим новия министър на опазването на здравето с доста упования, само че това ще бъде огромна неточност . Той има къс небосвод на деяние. Той не може да прави стратегически промени поради неналичието на парламент. От един подобен министър може да се чака да бъде четен и да служи на обществото, да взема решение ежедневните задания. Да не натоварваме целия кабинет с несъразмерни упования ".

Това сподели пред БНР доктор Стефан Константинов, някогашен здравен министър, някогашен шеф на Университетската профилирана болница за интензивно лекуване по онкология.

И добави, че в последните месеци е видял какъв брой боязън има в държавната администрация , която е принудена не да мисли за богатството на обществото, а да се преценява с богатството на човек, на политическа партия.

" Този проблем се задълбочава. Надявам се доктор Асен Меджидиев да внесе утешение измежду администрацията и да обърне внимание, че са там, с цел да работят за хората ".

В предаването " 12+3 " доктор Константинов оцени въвеждането на електронното опазване на здравето като напредък , само че с уточнението, че го натоварваме с прекомерни упования:

" Електронното опазване на здравето би трябвало да служи за това нещата в медицината да са по-лесни и по-сигурни ".

Интервюто с доктор Стефан Константинов можете да чуете в звуковия файл.

По обявата работи: Лозина Владимирова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР