Оказва се, че в дъното на скандалното преасфалтиране на пътния

...
Оказва се, че в дъното на скандалното преасфалтиране на пътния
Коментари Харесай

Кметът на Варна наредил да асфалтират пътя след смъртоносната катастрофа с джипа на Кирил Петков

Оказва се, че в дъното на скандалното преасфалтиране на пътния сектор край Аксаково, където предходната седмица джип на НСО, возещ водача на Политическа партия Кирил Петков катастрофира тежко, а вследствие на конфликта почина 63-годишният водач на интонации граждански автомобил, стои кметът на Варна – Благомир Коцев.

 

Ден след смъртоносната злополука на входа на Аксаково върху пътния сектор беше положен чисто нов асфалт, а светкавичният ремонт на процедура осуетява следствието и обезсмисля бъдещите автотехнически експертизи, които би следвало да открият с каква скорост се е движил джипът на НСО.

 

В сектора позволената оптималната скорост е 90 км/ч, а съгласно мнението на пътни специалисти тежащият 3 тона джип, возещ Кирил Петков, е фучал с над 130 км/ч. и въпреки да е имал преимущество, е нарушил жестоко Закона за придвижване по пътищата.

 

Прясно положеният асфалт работи в интерес на НСО,  защото в този момент виновността за злополуката ще бъде стоварена само върху починалия лидер на цивилния автомобил, дръзнал да се изпречи на пътя на държавното возило.

 

Преасфалтирането на пътя за да се прикрие виновността на Държавните телохранители и водачи, провокира гнева на служебната районна министърка Виолета Коритарова, която подреди да се образува дисциплинарно произвеждане против шефа на Областното пътно ръководство във Варна Явор Пасев и началника на отдел „ Инвестиционно-ремонтни действия “ в Пътното ръководство – Севдалина Казълова. Коритарова изпрати и сигнал до прокуратурата за дейностите на чиновниците на компаниите, направили мълниеносния ремонт – „ Хидрострой “ и „ Транстрой – Варна “, зад които стои маститият пътищар и мултимилионер Велико Желев. Служебният министър председател Димитър Главчев пък сезира ДАНС поради новата пътна настилка, осуетяваща следствието на злополуката.

 

Според осведомени от Областното пътно ръководство във Варна незабавното полагане на асфалт край Аксаково е било разпоредено на 16 май късно вечерта от кмета на морската столица Благомир Коцев. Той персонално телефонирал на локалния пътен началник Явор Пасев и дал предписание за „ ремонт в незабавен порядък “ и подкастряне на храстовата растителност край пътното платно с претекст обезопасяване на сектора.

 

„ Благомир Коцев няма пълномощия да подрежда на началника на АПИ – Варна каквито и да е било ремонтни и рехабилитационни действия, само че все пак постоянно го прави. Не е известно какви са били претекстовете му да изиска преасфалтирането на сектора единствено часове след тежката злополука със умрял човек. Възможно е и да е бил измамен, че в резултат на злополуката има провали по пътното платно ", разкрива чиновник от варненската дирекция на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Според представител на пътно-строителната компания на Велико Желев, направила светкавичния ремонт, Областното пътно ръководство на Варна е упълномощило заданието по полагане на асфалт на 7 май. Запознати обаче настояват, че ставало въпрос за друга права от пътния сектор.

 

До този миг отстраненият от служба и разследван от управляващите шеф на АПИ – Варна Явор Пасев не е дал обществено

пояснения за дейностите на подопечните му, нито пък е бил разпитван от прокуратурата. Според чиновници от Агенцията обаче Явор Пасев е непосредствен до кмета на Варна Благомир Коцев и надали ще стовари върху него виновността за прясно положения асфалт.

 

„ Много евентуално е инженер Пасев и дясната му ръка Севдалина Казълова да бъдат устроени на работа като пътни инженери в Община Варна, когато аферата с новия асфалт край Аксаково заглъхне “, пророкуват чиновниците на АПИ – Варна.

 

Кметът на Варна Благомир Коцев е измежду най-приближените до управата на „ Продължаваме промяната “ градоначалници в страната. Миналата есен издигнатият от коалиция ПП-ДБ Коцев завоюва локалните избори в морската столица, надделявайки на балотажа над мощно компрометирания Иван Портних. Твърди се, че Кирил Петков е имал планувана вечеря с Благомир Коцев на 16 май, само че смъртоносната злополука край Аксаково с джипа, пренасящ водача на „ Промяната “, е осуетила срещата им.

 

Ако следствието потвърди, че Благомир Коцев е дал устно предписание за преасфалтиране на пътя край Аксаково, то кметът на Варна може да се снабди с обвинителен акт.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: МРРБ Благомир Коцев кмет Варна катастрофа смъртен случай НСО гардове джип Кирил Петков Аксаково Виолета Коритарова Явор Пасев Севдалина Казълова ОПУ Велико Желев Димитър Главчев ДАНС
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР