Повдигнаха обвинение на четирима души за присвояване на 76 324

...
Повдигнаха обвинение на четирима души за присвояване на 76 324
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на четирима за присвояване на над 70 хил. лв. от болницата в Раднево

Повдигнаха обвиняване на четирима души за заграбване на 76 324 лева.от болничното заведение в Раднево, в качеството си на длъжности лица, заяви Районната прокуратура в Стара Загора.

Подсъдимите - М.К., на 61г., М.А., на 39 година, М.С., на 40 година, и С.С., на 31 година - са предадени на съд за това, че в изискванията на продължавано закононарушение в интервала от 02.04.2018 година до 11.11.2019 година, в качеството си на длъжностни лица - шеф, основен счетоводител, експерт човешки запаси и С.С., на служба водач, като помощник, са присвоили непознати пари, благосъстоятелност на МБАЛ " Д-р Димитър Чакмаков - Раднево " в размер на 76 324 лв., които са им поверени да ръководят. Присвоените пари са в огромни размери, като е осъществено и документно закононарушение.

В горепосочения интервал, по концепция на М.К. са основани цивилен контракти с " възложител " - МБАЛ, по които " изпълнителят " не е правил посоченитев тях действия, само че е било осъществено заплащане.  Сумите са превеждани на обвинените.
 Общината продава болничното заведение в Раднево
Общината продава болничното заведение в Раднево

Натрупаните отговорности са в размер на 1,8 млн. лева

В част от тях възложител била М.К., като шеф на МБАЛ, а реализатор - или тя в качеството й на доктор, или някой от другите обвинени. В друга част от договорите като получатели на сумите били посочвани други лица, които обвинените познавали по различен мотив и разполагали с данните от персоналните им карти , като подписите на тези лица са имитирани от подсъдимите.

Паричните суми по договорите не били изплащани по банков път, а са получавани от обвинените персонално.

Районен съд - Раднево е насрочил разпоредително съвещание по делото през месец септември 2024 година Присвоените пари досега не са възобновени. Престъплението е квалифицирано по член 202 алинея 2 т. 1 вр. член 201 алинея 1 вр. член 20 вр. чл.26 алинея 1 от Наказателния кодекс.

Припомняме, че в края на февруари 2020 година директорката на болничното заведение в Радневокато сигналът беше подаден от кмета на Раднево до ДАНС и прокуратурата, по отношение на неполучени заплати на лекари и медицински сестри в продължение на месеци. В началото на март съдът реши да остави шефката на ТРЗ Марта Стефанова и служебният водач Слави Иванов, като реши, че  налице обосновано съмнение за авторството на вменените закононарушения
 Проверяват за злоупотреби болничното заведение в Раднево
Проверяват за злоупотреби болничното заведение в Раднево

Над 1 млн. лева са отговорностите на лечебното заведение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР