Модният гигант ZARA се изгаври със страданието и трагедията на

...
Модният гигант ZARA се изгаври със страданието и трагедията на
Коментари Харесай

Срам и позор! „Зара“ се подигра с жертвите в Палестина

Модният колос „ ZARA ” се изгаври със страданието и нещастието на цялостен един народ. Става въпрос за Палестина и целия пъкъл, през който минават хората там сега.

Новата рекламна акция на „ Зара “ включва скулптури с изчезнали крака, парчета, камъни и картонена отрезка, която прилича географски точно Палестина.

Всичко това провокира протест у доста палестинци, а и освен. Критиките са големи, а мнозина приканват хората да не купуват повече в никакъв случай от магазините на известната фешън верига.

В „ The Jacket ”, както е озаглавена акцията, моделът Кристен Макнемани театралничи до изкуствени манекени, които са увити в пластмаса и бял плат. Това се възприема от доста от мюсюлманите като подигравка с погребалните ритуали в ислямския свят. От „ Зара “ обаче се оправдават, че просто са желали да подчертаят гъвкавостта на облеклата.

Върхът на напрежението пристигна от картонена отрезка, която наподобява на картата на Палестина. Това разбуди най-големи рецензии и негодувания.

„ Да използваш нещастието на един народ за реклама е злокобно и непоносимо. Трябва да спрем това, не купувайте нищо от тези магазини “, изригна в Инстаграм художникът Хазем Харб, който е от Палестина родом.

От „ ZARA ” към момента не са излезли с публична позиция по отношение на публичното възмущение. Все отново обаче някои от най-зловещите фотоси и фрагменти са към този момент изтрити.

Инфо: Lupa.bg, Crimesbg.com

Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР