Много често преподавателите по психология задават на студентите си психологически

...
Много често преподавателите по психология задават на студентите си психологически
Коментари Харесай

Избери! Какво би направил в тези ситуации?

Много постоянно преподавателите по логика на психиката задават на студентите си психически въпроси, чиято цел е да разгадаят техния темперамент, да им покажат що за хора са и по какъв начин разсъждават. Тези въпроси нямат един правилен отговор, само че са извънредно потребни за мозъка и за развиването на способността да разглеждаш една обстановка от разнообразни гледни точки.

Подготвили сме ви няколко такива въпроса, които са идеални, в случай че желаете да опознаете по-добре половинката си или някоя другарка. Запомнете, че отговорите „ да “ и „ не “ не са задоволителни. Тези въпроси изискват доста по-задълбочени отговори.

1. Би ли отворил плик, в който е написана датата на гибелта ти?

Отговорът на този въпрос ни демонстрира какво е отношението на индивида към живота – дали има вяра, че животът на всеки е съдбоносен или счита, че самите ние направляваме ориста си.

2. Би ли била другар със самия себе си?

Този въпрос ще ви покаже най-точно по какъв метод индивидът против вас възприема самия себе си. Ще разберете какво е самочувствието му, кои са позитивните и негативните му черти, дали се намира за забавен. А в случай че отговорът е негативен, може да се позамислите дали вие би трябвало да се другар с този човек, щом самият той не би бил другар със себе си.

3. Ако над главата на всеки човек можеше да видиш някакво число, какво би желал да демонстрира това число? Парите им, какъв брой са щастливи, какъв брой още ще живеят…?

Този въпрос ще ви помогне да разберете кое е нещото, на което държи индивида – дали за него най-важно е материалното богатство на индивида насреща или има нещо друго, което го вълнува повече?

4. Какво правиш по-различно от другите хора?

 Избери! Какво би направил в тези обстановки?

Този въпрос ще ви покаже разнообразни черти от характера на индивида против вас – какво е възприятието им за комизъм, дали имат огромно самочувствие, дали се считат за по-добри от останалите, какъв брой са забавни и т.н.

5. Ако си изневерил на половинката си и знаеш, че тя в никакъв случай няма да разбере, би ли ѝ споделил въпреки всичко?

Този въпрос ще ви покаже какво е отношението на индивида към другите и какви са моралните му полезности.

6. Не ти ли се коства от време на време, че еднакъв ден се повтаря още веднъж и още веднъж?

Този въпрос ще ви покаже по какъв метод индивидът живее живота си – дали избира спокойните, еднообразни дни или желае да живее на цялостни обороти; дали усеща, че животът му е пълностоен или нещо му липсва.

7. Ако мъжете и дамите живееха на две разнообразни планети, по какъв начин щеше да наподобява животът на тези планети?

Този въпрос ще ви покаже какво е отношението на индивида към стандартите, дали е сексист, какво харесва и какво го нервира в двата пола, по какъв метод разсъждава.

8. Ако извършиш закононарушение, с цел да нахраниш гладното си дете, неприятен човек ли си, или си престъпил закона от нужда?

Този въпрос ще ви покаже какво отношение има индивида към моралните полезности, към фамилията, към разпоредбите – податлив ли е да ги съблюдава или би ги нарушил, в случай че бъде притиснат.

9. Ако разбиеш аптека или откраднеш пари за лекарството на тежко болната си жена, защото не можеш да си го позволиш, нарушител ли си и заслужаваш ли да влезеш в пандиза?

Този въпрос е сходен на предходния и отговорът също ще ви покаже какво отношение има индивида към фамилията, моралните полезности, законите, само че и какви са критериите му за положително и зло, вярно и неверно.

10. Ако парите нямаха значение и нямаше нищо невероятно, какво щеше да работиш?

Този въпрос ще ви покаже защо мечтае, защо се надява индивидът. Дали се усеща благополучен с живота, който сега води, или нещо му липсва.

11. Ако намериш цялостен с пари портфейл на улицата, какво ще направиш?

Този въпрос ще ви покаже съзнателен ли е индивидът, какво е отношението му към законите, разбирането му за положително и зло.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР