След падналите обилни валежи и градушка на територията на Столичната

...
След падналите обилни валежи и градушка на територията на Столичната
Коментари Харесай

Васил Терзиев показа кадри след бурята снощи и отчете щетите

След падналите значителни превалявания и градушка на територията на Столичната община, екипите на Аварийната работа, Пожарна сигурност и отбрана на популацията, Столичния инспекторат и почистващите компании бяха мобилизирани и работиха през цялата нощ.

На телефон 112 са получени 230 сигнала, свързани с изобилните превалявания и градушка на територията на общината нощес, а в контактния център на Столична община са получени 34 сигнала.

Общо 18 екипа на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столичната община дружно със столичната пожарна са реагирали на сигнали. Над 40 от тях са били по-критични, свързани с премахване на последствия от изобилните превалявания. Те са за завирявания на сектори от пътища, на изби, гаражи, търговски обекти и подлези. Най-голям брой от тях са на територията на регионите „ Подуяне “, „ Младост “, „ Витоша “, „ Оборище “, „ Сердика “, „ Искър “. Извършено е отводняване на дворове и изби в селищата Яна, Кривина, Казичане, Бусманци и кв. “Враждебна “.

В момента спешните екипи работят по отводняване на частна постройка в регион “Триадица ”.

Отворен за придвижване е пътният тунел на бул. “Цариградско шосе “ в региона на кв. “Полигона “.

Почистват се дъждоприемните шахти от наноси и листна маса от компаниите, ангажирани с чистотата в града. Дейностите по надзор се правят от екипите на Столичен инспекторат.

Наблюдават се речните корита и общинските язовири. За момента няма заплаха от разливи на речните корита, а водните количества в язовирите са в норма.

От през днешния ден ще се приоритизират спешните поправки на улуците в неприятно положение след бурята, детски градини, ясли и учебни заведения.

Столичната община продължава да извършва стратегия за разчистване на речни корита, която включва над 270 сектори. Създадена е организация за разчистване на близо 40 броя сектори, включващи реките Перловска, Владайска, Какач. Почистени са и водостоците на Южната дъга на Околовръстен път.

Градският превоз все още се движи и извършва нормалните си направления. Аварийните екипи правят и обходи на терен за предварителна защита.

Благодаря на всички за съзнателната работа, благодаря доста и на доброволците, които, както постоянно, се включиха наедно с нашите екипи в оправянето с последствията от бурята. Тяхната помощ е скъпа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР