24 май в обявен за Ден на България в Лас

...
24 май в обявен за Ден на България в Лас
Коментари Харесай

24 май в обявен за Ден на България в Лас Вегас

24 май в разгласен за Ден на България в Лас Вегас с разгласа на кмета на Лас Вегас, госпожа Каролин Гудман. Това се случва за втора поредна година по самодейност на генералния консул в Лос Анджелис, господин Бойко Христов, с която се цели формалното признание на приноса на българската диаспора за построяването на културния образ на града.



Издаването на прокламацията и оповестяването на 24-ти май за Ден на България е резултат от отличните взаимоотношения, които генералният консул на България, господин Бойко Христов, построи с локалните управляващи в Лас Вегас и разследване на знаковата му среща с кмета Каролин Гудман, състояла се през декември месец, 2022 година

По време на тяхната среща, генералният консул я срещна с данни за България и българската диаспора, която има доста интензивно наличие и проведен обществен и културен живот в града.

Припомняме, че по-рано този месец неправителствената организация " Bulgarian Society of Nevada "
за поредна година провежда най-голямото българско събитие в щата - събор, на който участваха генералният консул на България в Лос Анджелис, представители на локалните управляващи и почетния консул на България в Невада, господин Робърт Милър, който е и някогашен губернатор на щата.




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР