Най-малко девет души загинаха, включително едно дете и 63 са

...
Най-малко девет души загинаха, включително едно дете и 63 са
Коментари Харесай

Девет души загинаха, включително дете, след като сцена се срути на предизборен митинг в Мексико

Най-малко девет души починаха, в това число едно дете и 63 са ранени, откакто сцена се срути на политически протест в щата Нуево Леон в Мексико.

Тълпата беше оставена да тича в суматоха, когато част от структурата се събори на събитието за лявоцентристкия претендент за президент Хорхе Алварес Майнес, който изнасяше тирада в град Сан Педро Гарса Гарсия. Той не е потърпевш.

Силен ентусиазъм напразно е развалил сцената. Видеоклипове на сриването в обществените медии демонстрират хора, които крещят, бягат и се измъкват отдолу под железни стълбове.

Г-н Майнез сподели пред кореспонденти в сряда вечерта, че жертвите „ няма да бъдат сами в тази покруса “, добавяйки, че той беше спрял идните предизборни събития. Войници, служители на реда и други чиновници обикаляха в парка, където се организира събитието, до момента в който мнозина наоколо седяха в потрес.

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор сподели, че „ изпраща прегръдка на членове на фамилията, другари на жертвите и политически поддръжници “....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР