С празничен водосвет бе открита новопостроената сграда на младежкия център

...
С празничен водосвет бе открита новопостроената сграда на младежкия център
Коментари Харесай

Нов младежки център бе открит в Монтана

С празничен водосвет бе открита новопостроената постройка на младежкия център в Монтана. 
„ Радвам се да ви посрещна в тази нова и съвременна постройка, една от четирите новосъздадени в страната по стратегия „ Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи “ посредством Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство “, съобщи в обръщението си кметът на Монтана Златко Живков.
Сградата е със застроената повърхност е 1400 кв. В нея има административни офиси, кабинети, библиотека, читалня, семинарна зала с потенциал 20 места, огромна зала с потенциал 80 места, салон за танци и гимнастика, хотелска част с 15 стаи, 2 мини боулинг писти наоколо до централното предверие. Дворът има обособени пространства за отдих, тенис корт и пясъчник за петанка. 
В другите стратегии и действия, които предлага Младежкият център, се включват деца и младежи от 15 до 29 години. Целта е те да получат познания и овладяват умения, които да ги създадат по-успешни и пълноценни в общността. Всички стратегии, действия и услуги са безвъзмездни за потребителите.
На церемонията по откриването участва зам.-министърът на младежта и спорта Петър Младенов. Представител на Министерството на образованието и науката бе Мария Теодорова.
„ Много е значимо младежите да развият своите благоприятни условия, да бъдат дейни и да имат място като тази съвременна постройка, в която да се почувстват включени и да бъдат подкрепени в постигането на своите цели ", съобщи зам.-министър Младенов.
„ Знам през какъв брой компликации преминахте последните две години, с цел да стигнете през днешния ден дотук, по тази причина ви приветствам да труда, упоритостта и триумфа “, съобщи в приветствието си Мария Теодорова.
Първата копка за строителството на постройката на Младежкия център бе направена през март 2020 година. Стойността на плана е 5.6 милиона лв.. В реализирането му Монтана си партнира с Професионален и учебен център Хрингсяу, основан в Рейкявик, Исландия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР