Новак Джокович отпразнува 37-ия си рожден ден на корта. Носителят

...
Новак Джокович отпразнува 37-ия си рожден ден на корта. Носителят
Коментари Харесай

Новак Джокович отпразнува 37-ия си рожден ден на корта

Новак Джокович отпразнува 37-ия си рожден ден на корта. Носителят на 24 трофеи от Големия шлем записа победа №1100 в кариерата си. Ноле надигра Яник Ханфман с 6-3, 6-3 на шампионата в Женева.

Организаторите се бяха погрижили да изненадат сърбина с безглутенова торта, а самият той оцени по достолепие качеството на сладкото прелъщение, с което след това почерпи всички подавачи на топки, както и охранителя на корта, който очевидно се изненада от жеста на Ноле. Ситуацията сътвори доста усмивки.

Сръбският тенисист имаше проблеми в мача и несъмнено ще се нуждае от по-голямо неизменност в представянето си, с цел да може да завоюва първата си купа през годината. Въпреки това, Джокович вдигаше равнището си в сериозните моменти, тъй че да извърши задачата.

Джокович сервираше при 5-3 в първия сет, когато заваля дъжд и играта беше прекратена за към час. При подновяването, роденият в Белград тенисист избави пет брейкбола в подаването си, с цел да затвори частта с 6-3.

След почивката проектите му обаче се объркаха и изостана с 0-3. В четвъртия гейм се стигна до дюс, само че Новак не разреши противникът му да се откъсне още повече в резултата и последователно пое още веднъж самодейността, с цел да изравни до 3-3, а по-късно и да реализира поврат в сета – 6-3.

С успеха си Джокович се причислява към Роджър Федерер и Джими Конърс – играчите, които имат най-малко 1100 победи в Откритата епоха.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР