Лекари изброиха пет храни, които вредят на бъбреците. Те припомнят,

...
Лекари изброиха пет храни, които вредят на бъбреците. Те припомнят,
Коментари Харесай

5 продукта, които консумираме всеки ден, съсипват бъбреците

Лекари изброиха пет храни, които вредят на бъбреците. Те напомнят, че човек би трябвало да поставя старания постоянно да се храни здравословно, да спортува и да изключи неприятните привички от всекидневието си - тютюнопушене, липса на придвижване и пиянство на алкохол.

Според лекарите огромното количество сол изтощава бъбреците. Прекомерно количество сол се съдържа в модифицираните храни и полуфабрикатите, написа zdrave.to.

Млякото е потребно за организма, само че в лимитирани количества. Прекалената му консумация вреди на бъбреците, защото съдържа фосфор.

Бананите съдържат калий. Това вещество не може да се назова подобаващ артикул за тези, които наблюдават здравето на бъбреците.

Портокалите са богати на витамин С, само че също съдържат доста калий. Ако не се в профил от кръвта, тогава може доста да навреди на тялото.

Червеното месо също уморява бъбреците. Животинският протеин от него не се усвоява пълноценно. Бъбреците изразходват повече сила за преправяне на тази храна. Ако прекалите с аленото месо, това може да бъде рисково за здравето ви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР