Купувачите на луксозни жилища и имения в и около Лондон

...
Купувачите на луксозни жилища и имения в и около Лондон
Коментари Харесай

Къде ще си оставят самолетите купувачите на имения?

Купувачите на първокласни жилища и имения в и към Лондон желаят ново улеснение в ерата на COVID-19 – непосредственост до частни летища, написа Bloomberg, представена от investor.bg. 

Супербогатите клиенти пътуват повече с частни самолети в този момент, когато пандемията лимитира пътуванията с пътнически самолети, оповестява лондонската компания за първокласни парцели Сред тях са задгранични купувачи, които употребяват частни самолети, с цел да летят до Англия и да оглеждат парцели след началото на пандемията.

„ Промяната в пътуванията със аероплан изведе на напред във времето жилища с елементарен достъп до по-малки частни летища “, разяснява ръководещият шеф на Beauchamp Джеръми Джий. „ Сега клиентите ни желаят да им намерим огромни жилища с достъп до места като Фарнтъроу и Нортхолт “, добавя той, имайки поради летища в и покрай Лондон.

Луксозните парцели в английската столица не се радват на взрива, който движи по-широкия жилищен пазар, а рестриктивните мерки за пътуванията са един от факторите, които задържат купувачите. Цените са под напън от години, като тези в центъра на града понижиха с 4,3% през 2020 година, сочат данни на консултантската компания Knight Frank. Един от светлите лъчи на пазара са провинциалните имения, които регистрират най-силния си растеж на цените от над шест години, защото купувачите заобикалят живота в градовете.

А в случай че наоколо има летище, това е бонус. Имението Windsor Park Hall в Съри и покрай летище Фарнбъроу беше закупено за 21,5 млн. паунда (29,3 млн. долара) в края на предходната година, оповестява Beauchamp, която е била медиатор по договорката. Купувачът, съветски милиардер, употребявал частен аероплан, с цел да дойде за огледа на парцела с повърхност от 2700 кв. м.

За съживяването на пазара на първокласни жилища през 2021 година обаче ще е нужно освен това от едно летище. Британското държавно управление предлага увеличение на налога върху финансовите облаги, с цел да употребява приходите за намаляване на икономическото задължение от пандемията. То ще се добави към повишението на налога за задграничните купувачи от април.

„ Данъците са това, което в действителност пречи на огромна вълна от пари да се завърне в Лондон “, разяснява Маркъс О’Брайън, сътрудник по продажбите в Beauchamp.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР