В прессъобщение на съда се отбелязва, че съдиите са установили,

...
В прессъобщение на съда се отбелязва, че съдиите са установили,
Коментари Харесай

Международният наказателен съд издаде заповед за арест на Сергей ...

В прессъобщение на съда се отбелязва, че съдиите са открили, че има " рационални учредения да се счита, че двамата обвинени носят отговорност за ракетни удари, осъществени от съветските въоръжени сили против украинската електрическа инфраструктура от най-малко 10 октомври 2022 година до най-малко 9 март 2023 година ".

 

Международният углавен съд посочи, че тези удари са били " ориентирани против цивилни обекти " и даже когато задачите може да са се смятали за военни, цивилните вреди " са били явно несъразмерни по отношение на предстоящото военно преимущество ".

Руските публични лица са обвинени в осъществяване на военни закононарушения и закононарушения против човечеството по отношение на ръководенето на офанзиви против цивилни украинци и против цивилни обекти в Украйна.

 

Русия, която сходно на Украйна не е член на Международния углавен съд, неведнъж е подчертавала, че украинската енергийна инфраструктура е законна военна цел и отхвърля да е атакувала цивилни или гражданска инфраструктура, отбелязва Ройтерс.

Припомняме, че съдът издаде заповед за арест на президента Владимир Путин през март предходната година, решение, което Москва квалифицира като " невалидно ". В отговор Русия издаде лична заповед против ръководителя на МНС.

 

Международният углавен съд, локализиран в Хага, не разполага със лична полиция за осъществяване на заповедите за арест. Тя разчита на правосъдната система на своите 124 членове, с цел да ги извърши.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР