Компания Гугъл планира да наложи мораториум върху наемането на сътрудници

...
Компания Гугъл планира да наложи мораториум върху наемането на сътрудници
Коментари Харесай

В Google “замразяват“ разкриването на нови рабтни места заради коронавируса


Компания „ Google ” възнамерява да наложи мораториум върху наемането на сътрудници и да редуцира бюджета си за маркетинг поради пандемията от ковид, заяви телевизия CNBC, базирайки се на вътрешна преписка на компанията, съобщи БГНЕС.

„ През седмицата чиновник по маркетинга е получил писмо, в което се оповестява за редуциране на бюджета и нова възбрана за назначение на работа на щатни чиновници и на сътрудници на краткотраен контракт ”, се споделя в известието.

Отбелязва се, че това е много по-радикална стъпка от оповестената преди седмица от генералния шеф на „ Google ” Сундар Пичаи, който заяви, че компанията ще редуцира някои от вложенията си до края на годината поради рецесията, провокирана от пандемията COVID-19. Досега не беше споменавано за внезапни съкращения на бюджета или възбрана за наемане на чиновниците.

Официален представител на „ Google ” е съобщил за малкия екран, че компанията не е въвеждала всеобща възбрана за наемане на чиновници, само че не разяснява повода, заради която шефовете са получили сходна информация.

Според формалната позиция на компанията, „ ще бъдат забавени темповете на наемане на сътрудници, като неголяма част от тях ще бъдат непокътнати за работа в стратегически области и ще бъдат привлечени доста хора, които към този момент са били наети, само че още не са почнали работа ”. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР