Българин спечели престижна награда от Британската академия за филмово и

...
Българин спечели престижна награда от Британската академия за филмово и
Коментари Харесай

Българин спечели награда за "Най-добра музика" на BAFTA Game Awards

Българин завоюва влиятелна премия от Британската академия за кино и телевизионно изкуство (BAFTA), която отличава най-хубавите достижения в света на видеоигрите. Борислав Славов взе огромната премия в категорията " Най-добра музика ". Той е композитор на музиката в Baldur`s Gate 3.

" Ако някой преди 20 години ми беше споделил, че ще съм тук с вас - нямаше да допускам. Благодаря на BAFTA за това, че " Mузиката на видеоигрите " е изкуство със своите цялостни права ", разяснява Славов, представен от БНР.

Освен това Baldur`s Gate 3 завоюва и премията за най-хубава игра на годината от BAFTA Game Awards.

От 20 години Британската академия за кино и телевизионно изкуство дава награди за достижения в гейминг промишлеността. На процедура BAFTA признава видеоигрите за съвременна форма на изкуство.

Отличаването на български актьори като Борислав Славов от BAFTA е освен мотив за национална горделивост, само че и акцентира капацитета на създателите в българската гейминг промишленост .

Кариерата на Борислав Славов в основаването на музика за игри започва с една от най-хубавите български тактики - Knights of Honor .

След това българинът композира поредно музиката към три игри на Crytek - Crysis 2 и Crysis 3 и Ryse: Son of Rome .

През 2016 година Славов става музикален шеф на белгийската компания Larian Studios, известна най-много с поредицата Divinity.

Българинът е създател на музиката на спечелилата международно самопризнание Divinity: Original Sin II .
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР