През последните няколко години, изкуственият интелект, познат още като AI

...
През последните няколко години, изкуственият интелект, познат още като AI
Коментари Харесай

Изкуственият интелект в различните сфери: Как точно се използва

През последните няколко години, изкуственият разсъдък, прочут още като AI (Artificial Intelligence), навлиза стремително в съвсем всички сфери. Към днешна дата, той се употребява в обществените мрежи, финансовата промишленост, образованието, а даже и в света на цифровите валути. Към днешна дата, има не една, основана на изкуствен интелект. Феновете на сходен вид вложения могат да открият множеството от тях в известни крипто тържища като Binance. Освен в тази промишленост, изкуственият разсъдък си е проправил път и в доста други сфери. Как тъкмо се употребява той ще разбираем в идващите редове.
Изкуствен разсъдък в обществените мрежи
Една от най-големите промишлености, в която изкуственият разсъдък се употребява много интензивно е точно тази, съсредоточена върху обществените мрежи. Множество известни платформи, в това число Instagram, YouTube и Фейсбук вършат прекарването за консуматори все по-иновативно и интерактивно, благодарение на разнообразни функционалности и принадлежности.

Например, неотдавна показа два инструмента, които са напълно основани на изкуствен интелект. Целта на единия е да прави разбор на всички мнения под видеата и да дава на феновете най-релевантните за тях отзиви. Другата пък разрешава на потребителите да задават въпроси, свързани с видеото, което гледат. Към момента, функционалностите не са налични до всички, само че това може да се промени в близкото бъдеще.

Създателите на наличие в платформи като Instagram също се възползват от удобствата, предлагани от изкуствения разсъдък. В момента, има голям брой приложения, които могат да основат видеа, описания на фотоси, диаграми и всичко друго, от което един консуматор би могъл да се нуждае.

В допълнение, потребителите в Инстаграм могат бързо и елементарно да осъществят контакт с така наречен Chatbot, който е напълно основан на изкуствен интелект. Въпреки че сходен вид функционалности могат да бъдат много потребни, те имат и своите дефекти. Един от тях е фактът, че хората могат да изгубят част от своята креативност, защото сега има леснодостъпни принадлежности, които извършват всяка сложена задача. Освен това, връзката с робот не всеки път се оказва потребна.
Изкуствен разсъдък във финансовата сфера
Ползата от изкуствен интелект във финансовата промишленост е голяма. С помощта на този вид иновация могат да се проучват големи бази данни в границите на няколко секунди. Благодарение на AI, доста понижават и случаите на друг вид измами. Технологията се употребява интензивно и за обслужване на клиенти посредством чат.
Изкуствен разсъдък в областта на търговията
Една от сферите, в които се употребява непрекъснато е точно търговията. Благодарение на непрестанното събиране на информация, анализиране на ползите на потребителите и създаването на специфични предложения, клиентите получават обслужване на високо равнище. Търговците, въпреки това, се радват на още по-засилен интерес от страна на крайния консуматор.
Изкуствен разсъдък в опазването на здравето
Едно от най-големите преимущества на изкуствения разсъдък е това, че той може да бъде извънредно потребен в опазването на здравето. Чрез напредналата технология могат да се проучват голям брой данни за къс интервал от време, което води то бързо слагане на диагнози. Това от своя страна подкрепя моменталното назначение на съответното лекуване и попречване на евентуални опасности, свързани със здравето.
Основни преимущества и дефекти на изкуствения разсъдък
Без подозрение, сходен вид новаторска технология предлага голям брой преимущества. Част от тях включат по-добро равнище на обслужване, по-бързо осъществяване на голям брой разнообразни задания и така нататък Това са и главните аргументи толкоз доста компании в разнообразни сфери да употребяват точно изкуствения разсъдък.

Освен плюсовете обаче, има и няколко минуса, които несъмнено не са незначителни. Най-големият минус на изкуствения разсъдък е фактът, че точно поради него много хора остават без работа. Причината е, че новаторската технология предлага решение на съвсем всевъзможен вид проблеми, което значи, че доста компании съумяват да спестят милиони като разчитат на AI вместо на същински чиновници.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР