Мариян Иванов, кандидат за ЕП, Възраждане, пред Илиана Беновска в

...
Мариян Иванов, кандидат за ЕП, Възраждане, пред Илиана Беновска в
Коментари Харесай

Мариян Иванов: „Възраждане“ защитава българските ценности и интереси!



Мариян Иванов, претендент за Екологичен потенциал, „ Възраждане ", пред Илиана Беновска в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2 и Канал 3 на 25.05.2024

Защо е решил да кандидатства за член на Екологичен потенциал?

„ Остават още 15 дни до изборите на членове за български и европейски парламент! Има удоволствието да беседвам с Мариян Иванов, претендент за Екологичен потенциал от „ Възраждане "! Кандидатирате се за член на Екологичен потенциал, за какво? ", попита водещата Илиана Беновска. Мариян Иванов отвърна: „ Може би тъй като съм един от дребното останали заболели оптимисти, които имат вяра освен в бъдещето на България, само че и в бъдещето на Европейски Съюз, такова, в каквото повярвах през 2005-2006 година! Тогава имах вяра в един Европейски Съюз, който да работи с грижа за жителите на всички страни членки! Един Европейски Съюз, който да си оказва помощ, да е взаимен в същинския смисъл на думата! А не в това, в което се трансформира. Защото Европейски Съюз се трансформира по-скоро в един политически съюз, добиващ маркерите на паравоенна организация, обслужващ олигархични, презокеански ползи! Един съюз, който се ръководи от технократи, лобисти, ЛГБТ плюс, пляс пропагандатори! Аз мисля, че това не е бъдещето на Европа и ние би трябвало да създадем опит да променим това! ".

„ Позволете ми да Ви припомня едно скорошно изявление на вашия водач Костадинов - с влизането си в Европейски Съюз България се трансформира в суровинен придатък на западноевропейските страни! Аз бих добавила - и в донор на мозъци и работна ръка! ", продължи Беновска. Мариян Иванов отвърна, че в действителност в последните години България не създава кой знае какви първични материали, които да изнася в Европейски Съюз.

Мариян Иванов описа, че обикаля региона на Бургас, където работи и живее. Вчера, дружно с Цончо Ганев, е бил на среща с хора в Карнобат, който е най-вече аграрни регион. Когато от Карнобат се тръгне в посока Шумен, от дясната страна на пътя са пораснали плодовете на „ зелената договорка "! Плодородни български земи са „ засети " с фотоволтаици! Иванов показа, че по време на срещата един производител на череши му е разказал, че е продал продукцията си на прекупвач на цена от 1 лев за кг. От тези пари той би трябвало да заплати на служащите си, да си заплати налозите и вероятно да остане някой лев и за него. „ Именно тези регулации върху селското ни стопанство, го унищожиха! 1 лев за кг череши е обидно ниска цена. Хората ще кажат, че това е отворения пазар, такива цени се оферират! Но индивида сподели, че до него са изкупували непозната череша, евентуално гръцка, на цена 3,5 лв. за кг! ", безапелационен бе той.

Принципите на „ Възраждане ", от които партията няма да отстъпи.

„ Ще напомня петте условия, декларирани от Костадинов, от които „ Възраждане " няма да отстъпи. „ Възраждане " може да беседва с всички, с изключение на с Движение за права и свободи, само че има 5 условия - референдум за опазване на българския лев, референдум за участието ни в НАТО, унищожаване на глобите против Русия и обезщетителен механизъм за обезщетение на българските бизнесмени, прекъсване на изпращане на оръжие в Украйна и недопускане на изпращане на български бойци и основаване на преговорен екип за участието на България в Европейски Съюз! Вашия сътрудник Ангел Георгиев добави и закриване на американските бази! ", продължи Беновска. Мариян Иванов отвърна, че може да добави и преразглеждане на доста контракти, свързани с Европейски Съюз и участието на България. Например тези за „ зелената договорка ". Според него „ зелената договорка " не е солидарна със протичащото се в България, поради заплахата от загуба на доста работни места. Тази договорка не е преференциална за България! Ние би трябвало да желаеме преразглеждане на тези контракти. Трябва да се защитят ползите на българските производители, включително и на земеделците. Субсидиите не се разпределят вярно в България. Те са ориентирани към една група от зърнопроизводители, а да речем производителите на плодове и зеленчуци нямат достъп до тях.

Мариян Иванов описа, че през последните години е имало взрив на най-различни болести измежду животните в региона на Странджа. Това е довело до евтаназиране на болните животни. Той продължи: „ Когато избухна следващото такова заболяване, макар че аз съм податлив да изразя своите подозрения дали въобще е имало такова нещо, приказвам за шарката по дребните преживни животни и бяха избити стотици такива, един човек, който за повторно пострада от такова заболяване и за повторно стопанството му бе унищожено, той просто заключи своето стопанство и отпътува за Германия! Това не би трябвало да позволяваме! Тогава обяснението беше - ние не можем да имунизираме, тъй като Европейски Съюз ни не разрешава това! Съседна Турция може, тъй като не е член на Европейски Съюз, само че на нас ни не разрешават. На този човек, който си затвори стопанството, ние мъчно можем да разбираем, че Европейски Съюз е една солидарна общественост и тя работи за нещо! ".

Какво дава обещание документално на гласоподавателите?

„ Възраждане " с влизането си в Екологичен потенциал, в което аз не се колебая, че стане едно от новите лица, освен на България, само че и на Европа! Ще ми позволите ли, малко е дълго, само че дано да го забележим, тъй като е знаково, изявлението на вашия водач по време на конференцията, която провежда в София на 12 април 2024 година на новите европейски водачи! ", траял Беновска и пусна запис от изявлението на Костадинов от 12 април 2024 година

Костадин Костадинов: Когато тръгнахме да вършим тази конференция имаше въпроси от публицисти в България за какво тъкмо „ новите водачи на Европа ", а не на Европейския съюз? А за какво новите водачи? Ами тъй като не сме старите! Защото старите водачи са тези, които ни докараха през днешния ден в тази зала! Защото, в случай че не бяха създали това деяние, ориентирано против независимостта, свободата, демокрацията, националните страни, суверенното право на всеки един народ самичък да взема решение кое е положително и кое неприятно за него, нямаше да има и противоположното по посока и равно по мощ противопоставяне по един от законите във физиката. Затова ние сме през днешния ден тук, с цел да кажем, че повече по този начин не може да продължава! Не единствено в България, само че и в Европейски Съюз!

Ето за какво желая да благодаря на Урсула фон дер Лайен! Задължен съм ѝ! Плюс това тя стартира да приказва на български поради „ Възраждане "! Всички бяха сюрпризирани кой тъкмо предложи Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейска комисия от квотата на ЕНП, тъй като, както ми споделиха те, там такава демократична процедура не е имало.

Но като заговорихме за опасност, тъкмо Урсула фон дер Лайен беше тази, която говореше за опасност от трибуната в Букурещ. Тя сподели, че има партии, които са опасност за нашата мирна и обединена Европа. Спомена три, едната беше „ Възраждане ". Или както тя сподели „ Васрашдане ". Тя сподели мирна и обединена Европа. Европа не е мирна, за жалост! Европа е сцена на най-големия боен спор в света, типичен боен спор, която е кървяща язва в сърцето на нашата Европа!

Тук има 3 страни, които не са част от Европейски Съюз, само че те не са по-малко европейски. Нива Швейцария, белким Молдова, белким Сърбия, наша съседка и другарка, белким не са част от Европа? Те са тъкмо толкоз европейски, колкото и ние. Само че пропагандата преди 30 години стартира да ни изяснява, че отвън Европейски Съюз няма живот. Това не е по този начин! В Европа има и различен съюз, отвън Европейски Съюз, от който Швейцария е част, това е Европейската асоциация за свободна търговия. Която апропо сплотява най-богатите страни в Европа - Швейцария, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн. Те са обединени на първичния принцип, по който трябваше да действа и до преди 30 години го правеше Европейски Съюз. На база взаимно партньорство, равноправна търговия, ценене на суверенитета и минимална интервенция във вътрешните работи на която и да е от другите страни.

Защото с изключение на опасност, ние сме и вяра. И по тази причина споделяме, че повече по този начин не може! Ние ще го спрем с цената на всичко.

Но ние не сме единствено опасност за мирна и обединена, съгласно Урсула фон дер Лайен Европа. Ние сме опасност и за нашия тук народен хайлайф. Днес в Парламента се одобри изключителна точка Точката е за понижаване на мобилизационния запас на българската войска. Да, точката планува понижаване на българския мобилизационен запас. Защото, когато имаш мобилизационен запас, би трябвало да имаш и съответните въоръжени сили към него, съответното въоръжение. Когато се понижи мобилизационния запас, това въоръжение става ненужно. Познайте къде ще отиде то. Предвижда се да се даде, да се подари на Украйна. С което България ще даде своя кървясъл налог за увеличение на жертвите на тази война. Която ние като българи желаеме да бъде прекъсната най-скоро! На 9-и юни ние имаме и предварителни парламентарни избори и имаме късмет да се превърнем не в трета, най-голяма опозиционна, само че трета мощ, ние имаме късмет да се превърнем в първа политическа мощ и това зависи от всеки един от вас в тази зала!

Ето за какво успеха към този момент е наша. Нямаме указания, а сърца! Защото имаме души! Нашите съперници ни превъзхождат с пари. Нашите съперници ни превъзхождат с по-големите си властови позиции. Нормално е, те ръководят от десетилетия. Само че ние сме революционери по душа! И тук бе казано от един от нашите съидейници - тази гражданска война към този момент се случва! Ние ще сме тези, които ще погребем, в политическия смисъл на думата, нашите врагове и съперници!

Е, другари, откакто враговете ни са общи, откакто проблемите ни са общи, за какво тогава и дейностите ни да не бъдат общи! Не единствено би трябвало, само че и ще бъдат! Днес, с подписването на софийската декларация ние ще дадем началото на един развой. На диалози сред равностойни политически сътрудници. Между равностойни страни и съидейници за това по какъв начин и по какъв метод, не настоящия хайлайф на Европа, не Урсула фон дер Лайен и останалите от огромните политически фамилии в Екологичен потенциал, а ние, гласът на свободните европейци, ние да сме тези, които да дефинират ориста на нашия общ дом Европа!

Беновска продължи: „ След тази пламенна тирада допускам и вие сте стимулиран самичък да бъдете член на Екологичен потенциал. Но какво ще обещаете на гласоподавателите си? Тук каним гостите да подпишат нещо като клетва или публичен контракт, да го създадем виртуално! ". Мариян Иванов отвърна, че и преди да чуе речта е бил уверен, другояче нямаше да бъде във „ Възраждане " и да остави предходната си специалност на публицист. Той продължи: „ Ако позволите един къс откъс - „ За еврозоната би трябвало да измислите по какъв начин да заобиколите разпоредбите, в смисъл да влезете в рамките! "! Помните ли го? Този откъс е от записа, който Радостин Василев изнесе с Кирил Петков и по този начин нататък! Българина има къса памет и е хубаво тези неща да се припомнят. Ако имаме вяра на Кирил Петков, че това са думи на Урсула фон дер Лайен, тъй като няма по какъв начин да имаме вяра на Кирил Петков на 100%, представете си по какъв начин ръководителя на Европейски Съюз споделя, че ние би трябвало да заобиколим разпоредбите, с цел да влезем в еврозоната! Това приказва задоволително! ".

Относно обещанието, Мариян Иванов съобщи: „ Мога да обещая това, което давам обещание всеки ден на хората - аз ще работя за българските национални ползи! Аз ще пазя българските национални ползи! Аз няма да ги престъпя! Аз давам обещание, че ще се допитвам до хората, когато би трябвало да вземам значими решения, които въздействат на бъдещето на България, било като член на Европейски Съюз, било като суверенна страна, в която се надявам да се превърнем, като страна член на Европейски Съюз! ".

Кой е Мариян Иванов и от какви правила се води?

Мариян Иванов описа, че е на 39 години. Завършил е публицистика и 19 години е бил публицист. Напуснал е специалността на пост основен редактор, т.е. не го е поблазнила мисълта за по-висок пост. „ Аз не работя за постове! Аз работя, колкото и сантиментално да звучи, за хората! Това го върша като публицист, върша го и като член на общинския съвет в Бургас. За мен политиката не е самоцел, а метод за реализиране на задачите! Когато тези цели са за положителното на хората, считам, че от политиката и от политиците има доста огромен смисъл! На 9-и юни с 12 номер е време да възродим България, като изберем „ Възраждане "! ", безапелационен бе той. Така приключи диалогът сред Мариян Иванов и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване " Беновска пита " в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2, Канал 3 и по " Радио К2 " на 25-и май 2024 година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР