Кои са най-подходящите растения и подправки, които да отглеждаме през

...
Кои са най-подходящите растения и подправки, които да отглеждаме през
Коментари Харесай

Перфектната есенна градина на балкона ни

Кои са най-подходящите растения и подправки, които да отглеждаме през есента, ни споделя днес в цветната ни графа „ Тайната градина “ нашият гост-автор Боряна Михайлова от botanika.bg.

Ако ви е харесало да градинарствате напролет, да виждате по какъв начин с ръцете си създавате живот, цялостен с мирис и прохлада, да се радвате на богата годишна продукция и дълготрайни цветове… есента е втори късмет да започнете нов градинарски план – есенна градина на балкона.

На никого не му е прелестно да изпрати лятото и да се затвори у дома през студените месеци, само че в случай че започнете своята есенна градина през септември, ще запазите част от лятната прохлада за зимата – да ви топли и радва със плодовете и ароматите си!

Вземете своите 15 мин дневен релакс на балкона и създайте есенна градинка! Това е време, в което можете да си почивате, да творите и споделяте с околните си.

По-късно, когато всички купуват увехнали салати и спаружени репички от супермаркета, вие ще берете свежи био марули, сладки хрупкави репички и ароматни подправки от личния си балкон!

Ето по какъв начин в няколко лесни стъпки да извършите своята есенна градинка на балкона:



Подберете растения, които обичат ветровит климати ще порастват добре през студените месеци 

Можете да изберете съгласно усета ви измежду: листни зеленчуци – маруля, спанак, манголд, мизуна, рукола; кореноплодни зеленчуци – моркови, репички; подправки – магданоз, целина, кориандър, киселец, див лук, мента, мащерка, копър, риган, босилек. я – всички типове се отглеждат целогодишно и в домашни условия!

Ако обичате разнообразието, можете да отглеждате повече от едно растение в саксия. Ето няколко потвърдено подобаващи комбинации:

Мента-риган-мащерка

Босилек-див лук

Кориандър-магданоз

Рукола-манголд-мизуна

Репички-марули

Моркови-копър



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР