Китайската телевизия, която излъчва мачовете от Световното първенство по футбол

...
Китайската телевизия, която излъчва мачовете от Световното първенство по футбол
Коментари Харесай

Китайската телевизия цензурира кадри от мачове за Световната купа. Причината


Китайската телевизия, която излъчва мачовете от Световното състезание по футбол в Катар, към този момент не демонстрира фенове без маски, откогато сходни фрагменти разгневиха китайци, на които към този момент им е втръснало от антиковидни ограничавания, съобщи Франс прес.

Китай е последната огромна стопанска система, придържаща се към тактиката за нулев коронавирус посредством налагането на жестоки локдауни в цели квартали и градове, продължителни карантини и всеобщи акции за тестване на популацията.
-->
Китайците гледат с все по-лошо око на тези рестрикции и през последните дни в страната има доста митинги против тях.

За да не демонстрират на китайските телевизионни фенове стадионите, цялостни с почитатели без маски, спортната редакция на държавната телевизия Си Си Ти Ви редовно заместваше, излъчвайки мача Япония - Коста Рика, всеки кадър, показващ лицата на хора прекомерно от близко, с изображения на играчите или на стадиона или пък на тълпата, гледана отдалеко, с цел да не могат да бъдат различени лицата, установи Агенция Франс Прес.

Нецензурирано лъчение обаче бе налично по интернет, в това число в мрежата Дуин - версията на ТикТок за територията на континентален Китай.

Десетки милиони хора в огромните китайски градове като Пекин, Гуандун и Чунцин бяха през днешния ден под един или различен тип карантина, до момента в който фрагменти от Световната купа посочваха тълпи, неспазващи никакви ограничавания.

В намерено писмо в известния месинджър УиЧат се задаваше въпросът дали Китай в действителност " е на друга планета ", а не на същата като Катар. Поставяше се под въпрос антиковидната политика на китайските управляващи, които в последна сметка цензурираха това обръщение.

Стотици хора, основно в Пекин и Шанхай, излязоха през днешния ден на демонстрации против антиковидната политика - необичаен израз на яд, ориентиран против страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР