Русия страда от вътрешно разделение и раздори, прикрити под илюзорно

...
Русия страда от вътрешно разделение и раздори, прикрити под илюзорно
Коментари Харесай

Христо Грозев: Русия страда от вътрешно разделение, прикрито от илюзорно единство

" Русия страда от вътрешно разделяне и раздори, прикрити под илюзорно единение. Всъщност милиони в Русия са вътрешно разселени дисиденти, те са едно безшумно малцинство. Има и едно доста комплицирано болшинство, което не може да разбере аргументите за тази война ". Това съобщи журналистът от “Белингкат” Христо Грозев пред представителите на Политическия комитет на НАТО в София.

" Русия прави тези дейности по дезинформация, тъй като е изгубила своите позиции по показване на обстановката. Руснаците се пробват да прикрият своя неуспех с нови червени линии и разтрошаване на такива остарели, продължи той. Грозев изясни, че за дезинформацията Кремъл разчита на проксита, сътрудници за въздействие, открил е и значително съдействие с беларуското Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и Китай. Идеята е да се сее безпорядък, комплициране и да се губи интерес, изключително в чужбина, към тези тематики (за войната - б.р.). Такава тактика е рискова. Такива фунии на дезинформация основават една неустановеност, непрекъснато излизат разнообразни тактики, които би трябвало да бъдат оборвани, излизат разкази, които са привлекателни за африкански и китайски проксита - да вземем за пример, че Съединени американски щати има метеорологично оръжие. Това е вест, основана с съветските служби. Друг образец е разпространяването на денга в Африка. И също изказванието, че брачната половинка на украинския президент Володимир Зеленски е пръснала повече от половин милион $ за облекла на Пето авеню ", сподели още Грозев.

" Един от методите за справяне с съветската дезинформация е да се наложат наказания и на младежи, които я популяризират след заричане от Москва, че ще живеят добре, когато тя завоюва войната ", уточни журналистът. Той изясни, че тук могат да спомагат и обществените мрежи, които да показват, че този човек популяризира дезинформация на страницата му, по метод сходен на този, с който в този момент се маркират истинките профили на политици и институции. Друга концепция, която Грозев даде, е да се провиснал повече средства за проучване на изкуствен интелект в учебните заведения, с цел да може децата да се научат по какъв начин да разпознават изкуствено основаните вести. AI можел да се приложи и в битката с разпространяването на погрешна информация.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР