Дубъл за аспирините Байер (Леверкузен) не успя да завърши сезона

...
Дубъл за аспирините Байер (Леверкузен) не успя да завърши сезона
Коментари Харесай

Леверкузен преглътна европейския крах и заслужи втората си Купа

Дубъл за " аспирините "
Байер (Леверкузен) не съумя да приключи сезона непобеден, откакто в сряда вечер претърпя провал във финала на Лига Европа, отстъпвайки на Аталанта с 0:3. В последна сметка това ще остане и единствената загуба на " аспирините ", които към този момент могат да се нарекат и носители на Купата на Германия след победа с 1:0 против Кайзерслаутерн на финала на шампионата на " Олимпиящадион " в столицата Берлин.

Тимът оформи първия дубъл в историята си, откакто към този момент бе станал първенец на Германия, печелейки Бундеслигата, а в този момент за повторно от основаването си сграбчи и Купата.

Равносметката на съвсем съвършения сезон наподобява по този начин - 53 мача, 43 победи, 9 равенства, единствено 1 загуба и 2 извоювани трофея от общо 3 вероятни.

Футболистите на Чаби Алонсо са едвам петият тим в ерата на Бундеслигата, който прави дубъл с купа и Купа. Останалите са Байерн (13 пъти), Кьолн, Вердер (Бремен) и Борусия (Дортмунд).

Победният гол бе маркиран от Гранит Джака в 17-ата минута. Един от водачите на Байер се трансформира в първият швейцарец, вкарал гол във край за Купата на Германия.

Минутка преди края на първото полувреме Леверкузен остана с 10 души след втори жълт картон на Одилон Косону, който с право бе изпъден поради доста жестоко настъпване на съперник.

Въпреки численото неравноправие обаче първенците на страната съумяха да запазят преднината си и в последна сметка да се поздравят с още един трофей като за свършек на фантастичния си сезон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР