Един от най-големите мексикански туроператори – Mega Travel, заедно с

...
Един от най-големите мексикански туроператори – Mega Travel, заедно с
Коментари Харесай

Чартъри с мексикански туристи тръгнаха към България

Един от най-големите мексикански туроператори – Mega Travel, дружно с българския им сътрудник - „ Вия травел “ (Viya travel), стартираха чартърна стратегия от Мексико сити до София. Първият полет беше сбъднат на 18 май 2024 година, като предвиждаме да създадем общо 14 чартъра и това е една осъществена наша фантазия, съобщи пред TravelNews Юсуф Коч, притежател и шеф на „ Вия травел “. Те се реализират с огромния Airbus А330 на българската самолетна компания „ Гъливеър “ (GullivAir) и ще продължат до ноември 2024 година В него има 320 места, като полетът се прави непосредствено без междинни кацания. Полетите ще бъдат на всеки 12 дни.

Туроператорите са избрали Летище София за начална и последна точка поради положителните условия. „ С чартърите ще водим мексикански туристи за обиколка на Балканите, като програмата започва от София и приключва тук с полет наопаки “, изясни Коч. Общо по нея се чака да дойдат към 5000 мексиканци. Има осем разнообразни пакета с обиколки на България, Гърция, Турция, Румъния, Северна Македония, Сърбия, Албания, Хърватия и Босна и Херцеговина. Започва се с обиколка на София, Пловдив, Велико Търново и Рилския манастир.

„ Интересът към Балканите е доста огромен от страна на мексиканците, тъй като страните оферират огромно многообразие от културно-исторически забележителности “, сподели Юсуф Коч. Местният им сътрудник е направил огромна реклама на района и записванията са доста положителни. Всяка година имаме мексикански туристи, само че по постоянните линии с „ Турските авиолинии “. За първи път обаче взехме решение да създадем чартъри, тъй като броят на туристите се усилва. След ноември Коч чака да доведат и още към 2000 мексикански туристи по постоянните линии.

Туристите са най-вече възрастни и междинна класа, които към този момент са видели Западна Европа. Сега желаят да видят Балканите с колкото се може повече страни, с цел да се срещнат с другите обичаи, история и храна.

Туроператорът „ Вия травел “ е основан преди 15 години в България, само че оперира в цяла Европа. През предходната година е посрещнал над 115 000 туристи на континента от целия свят, от които над 50 000 са били на Балканите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР