Времето в края на май и началото на юни е

...
Времето в края на май и началото на юни е
Коментари Харесай

Синоптик: Времето в края на май и началото на юни ще бъде много динамично

Времето в края на май и началото на юни е доста динамично. От вторник стартира един по-продължителен интервал с чести превалявания, а в средата на седмицата се чака интензивна гръмотевична активност и проливни превалявания, които ще продължат до четвъртък. Това сподели синоптикът Петър Янков, представен от

След четвъртък (30 май) стартира стопляне.

До какъв брой метереологичните промени въздействат на животните и усещат ли смяна те?

„ Организмът на индивида реагира на смяна на налягането, вятъра и температурата. Но животните имат десетки пъти по-развити рецептори и датчици за смяната на времето. Такива да вземем за пример са множеството диви и селскостопански животни, както и птиците. В Азия питоните метеоролози реагират бързо на смяната на налягането.

В България измежду животните най-хубавите метеоролози са едрият рогат добитък, овцете и френският булдог. Те бързо реагират на всевъзможни промени ”, сподели синоптикът.
Той изясни, че предстоят температури сред 21 и 26 градуса, с малко превалявания. „ От вторник стартира по-продължителен интервал с чести превалявания. В средата на идната седмица се чакат интензивни превалявания с гръмотевици ”, сподели Янков.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР