КАТ наказва с актове шофьори за бягство от катастрофи, без

...
КАТ наказва с актове шофьори за бягство от катастрофи, без
Коментари Харесай

Наказват с актове шофьори за бягство от катастрофи, в които не са участвали

КАТ санкционира с актове водачи за бягство от произшествия, без да се ревизира дали са направили нарушаванията, съобщи NOVA.

Обвиненията идват от пострадали водачи, които са били привикани в „ Пътната полиция” и глобени за присъединяване в пътен случай, единствено след инцидентно изтъкване на регистрационния им номер от различен лидер с вреди по колата.

Антон Петров е с акт за причиняване на злополука и бягство от нея от четвъртък. Шофьорът споделя, че изискал доказателства за виновността си. Според пътния специалист и авто играч Румен Дунев, който употребява специфичен апарат, вратите на автомобила изрично не са пребоядисвани. Сега на Антон му остава само разновидността да апелира акта си от КАТ.

В столичния КАТ е бил привикан и различен водач, който е и пътен специалист, с цел да му се сформира акт. Той също е безапелационен, че не е взел участие в злополука.

„ Дойдох и бях неприятно сюрпризиран, като ми споделиха, че е провокирано ПТП с моя автомобил и той е напуснал. Казах им, че това е невъзможно”, показа Красимир Георгиев.

Оказва се, че в практиката на юрист Мария Янева също има сходни проблеми. Последният проблем е приключил в съда в края на март. И актът на клиент на Янева е бил анулиран.

„ Съдът в своите претекстове показва, че откакто не е обяснен създателят, надлежно е нарушено и правото на отбрана на клиента ми”, изясни адвокатката.

В писмена позиция до NOVA от „ Пътна полиция” декларират, че приканват всеки притежател на автомобил, посочен за избягал след злополука от другия участник в нея, и „ при положение на очевидни несъгласия, се прави оглед на посочената за избягала кола. Ако не се открият вреди по нея, всеки случай се прекратява”. За случаите с Антон и Красимир ще бъде назначена инспекция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР