Камарата на строителите в България официално обяви във вторник подкрепа

...
Камарата на строителите в България официално обяви във вторник подкрепа
Коментари Харесай

Камарата на строителите подкрепи Артекс за продължаване на строителството на Златен век

Камарата на строителите в България публично разгласи във вторник поддръжка за продължение на строителството на небостъргача “Златен век” в столицата. Преди ден стана ясно, че Апелативен съд - София град блокира опита на шефа на ДНСК Влади Калинов със заповед да спре строителството. В момента са построени 17 етажа от плануваната 34-етажна постройка.

“Нашето схващане е, че държавните и общински институции, на които по закон са предоставени функционалности, свързани със строителния развой, са длъжни да работят законосъобразно, добросъвестно и умело при осъществяване на нормативно избраните им пълномощия. Проектът “Златен век” е на подобен стадий на строителство, който допуска, че всички условия, свързани с неговото създаване е трябвало от дълго време да бъдат изяснени”, се показва в позицията на камарата.

Разнопосочните решения на българските институции са обезпокоителен сигнал за нарушение на бизнес климата и развиването на бранш “Строителство”.

Нашето изрично мнение е, че в този миг и отсега нататък меродавни следва да бъдат решенията на българския съд.

" Апелираме способените органи при взимане на виновни решения да съблюдават правилата на правовата страна, да основават предпоставки за определяне на добър бизнес климат, откриване на нови работни места и стимулиране на модерното развиване на градовете при съблюдаване на европейското и национално законодателство ", заключават от камарата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР