Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън отказа да отговори ...

Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън отказа да отговори

Финансовият министър на САЩ отказва да говори с Кристалина Георгиева

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън отвода да даде отговор на позвъняванията от ръководещия шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, заяви Блумбърг. В средата на септември Световната банка спря ранглиста си Doing Business, откакто без значение следствие разкри, че Георгиева, че е оказвала напън за възстановяване на рейтинга на Китай, до момента в който през 2018 година е била шеф в СБ.

Източници на Bloomberg настояват , че преди абсурда Кристалина Георгиева е имала елементарен досег до Йелън, защото Министерството на финансите на Съединени американски щати ръководи взаимотношенията на Вашингтон с МВФ. Двете са провеждали регулярни диалози по-рано и са работили по разнородни начинания . Съединени американски щати са най- огромният акционер както в МВФ, по този начин и в Световната банка.

Говорители на МВФ, на Джанет Йелън и на Кристалина Георгиева са отказали да разясняват тематиката .

Обвиненията към Георгиева сега се ревизират и от двете институции - Министерството на финансите на Съединени американски щати и от Етичния комитет на МВФ, напомня Банкеръ.