Делото за шпионаж срещу председателя на движение Русофили Николай Малинов

...
Делото за шпионаж срещу председателя на движение Русофили Николай Малинов
Коментари Харесай

Делото за шпионаж срещу Николай Малинов тръгва по същество

Делото за шпионаж против ръководителя на придвижване " Русофили " Николай Малинов потегля всъщност. Три месеца след внасяне на обвинителния акт против него съдът е насрочил първо съвещание в края на октомври, оповестиха от прокуратурата.

Малинов е упрекнат за това, че се е сложил в услуга на две съветски организации. Той бе задържан на 9 септември 2019 година, в която се изяснява по какъв начин Русия може да придобие въздействие у нас посредством закупуването на основни компании ( " Виваком) и би трябвало да бъдат основани проруска партия и медийни канали за разпространяване на послания.

Прокуратурата твърди, че той е имал за цел да събира и секретна информация, с цел да я предава на съветската страна. Малинов отхвърля и споделя, че в никакъв случай не е имал достъп до такива данни, с цел да може да ги издаде.

" Ще забележим на какво ще заложат. Всичко, което имат, са едни голи обвинявания, без нито един факт. Аз в никакъв случай през живота си не съм имал достъп до секретна информация, с цел да мога да я получа отнякъде и някому да я предам. Моите позиции постоянно са били обществени. Пред всички медии, откакто излязох от пандиза, заявих, че ще продължа да върша това, което върша. И съм безапелационен, че то е вярно за България ",.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР