Има такъв народ, която предложи адвокат Петър Илиев за силов ...

Има такъв народ, която предложи адвокат Петър Илиев за силов

Трифонов утеши обществото, че плагиатът Петър Илиев все пак не е бил властта

" Има подобен народ " , която оферира юрист Петър Илиев за силов вицепремиер и вътрешен министър, не знае наистина ли той е плагиатствал или не, нито пък носи вина за проблема , в случай че " изобщо се е случил " , обяви водачът на партията Слави Трифонов във вторник. Реакцията му във фейсбук идва ден откакто заяви , че Илиев е плагиатствал от книгата на доц Наталия Киселова, преписвайки даже и буквени неточности . Поради тази подбуда ректорът на Софийски университет оферира да започна процедура за освобождаването на Илиев като учител .

До момента ИТН безапелационно защитаваше Илиев и твърдеше, че който го упреква в плагиатство, би трябвало да докаже това пред съда и от формацията

" Дали Петър Илиев е плагиатствал или не – ние не можем да знаем, тъй като нито сме експерти , нито сме виновни за нещо сходно , а и това е проблем , който, в случай че изобщо се е случил, е бил доста от дълго време , доста преди да съществува " Има подобен народ " , написа Трифонов.

" Петър Илиев не е бил във властта, не е отговарял за автомагистрали , за пари, и за каквото и да било, свързано с власт " , акцентира Трифонов, евентуално воден от някакво разбиране , че безобразията в академичната активност са възможни , за разлика от тези във властта.