Каква е причината за засиления мигрантски натиск по границите? По отношение

...
Каква е причината за засиления мигрантски натиск по границите?
По отношение
Коментари Харесай

Проф. Чуков: Афганистанците са най-добре организираната нация, ако става дума за миграция

Каква е повода за засиления мигрантски напън по границите?

По отношение на мигрантски напън Турция е като една гъба, която попива вода. В момента мигрантите там са към 6 млн. души. От тях 3,7 млн. са сирийците, а афганистанците са най-добре проведената нация, в случай че става дума за миграция. Това съобщи арабистът проф. Владимир Чуков в ефира на " Денят ON AIR ".

По думите му мигрантите се усещат дискомфортно в Турция, само че не желаят да се върнат и в Сирия, поради което подхващат пътувания към Европа. " Политиците приказват за ограда, стягане и персонален състав. Първо обаче би трябвало да забележим каква е философията ни ", счита той.

Проф. Чуков разяснява и проблема към убийството на Дария Дугина.

" По-интересното за нас в тази ситуация е за какво Дугин беше целта. Той се оказа забавна персона не поради концепциите си, а поради своите връзки. Този човек построи необикновено топли връзки с Ердоган ", разясни той, като добави, че се счита, че точно Дугин е занесъл писмото, с което Путин е предизвестил Ердоган, че ще има опит за прелом.
" Убийството на Дугина е и доста мощно предизвестие за Ердоган, тъй като сега той живее втора политическа кариера, с помощта на Путин ", установи той.

Проф. Чуков заключи още, че евентуалната причина за уволнението на министъра на защитата на Русия Сергей Шойгу е, че в началото Федерацията влезе във войната с планове да превземе Украйна за няколко дни, а това по този начин и не се случи.

" Много специалисти считат, че убийството на Дугина ще сложи нов стадий на развиване на войната в Украйна, само че следва да забележим ", заключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР