Източник: Стела Колева Мускулните схващания са болезнени и най-лошото непредвидими.

...
Източник: Стела Колева Мускулните схващания са болезнени и най-лошото непредвидими.
Коментари Харесай

Помощ крампи. Поза Орел помага за предпазване от тях

Източник: Стела Колева

Мускулните схващания са мъчителни и най-лошото непредвидими. Хората, които постоянно се оплакват от тях, привикват с болката, която не трае дълго, само че пък е остра и даже рискова при спортисти. За страдание, към момента няма съответна причина за тяхното ненадейно появяване, само че се твърди, че има връзка с неналичието на сън, стресът и незадоволителното приемане на течности.

В йога доста от позите са удобни против крампи тъй като оказват помощ да се усъвършенства положението на мускулите. Една от позите, които оказва помощ на мускулите

на краката да не се схващат е поза Гарудасана.

Гаруда значи орел – царя на птиците. В индуитската митологията, гаруда се е употребил от бога Вишну като транспортно средство.

Позата не е лесна, защото изисква баланс и еластичност в прасците и стъпалата. Ръцете и краката се усукват и това затруднява хората с сложна пъргавина и вдървеност в раменете. За това и не се практикува от напълно начинаещи.

Ако салдото не ви е добър в позите, може да се направи в началото покрай стена като се стартира с придвижването от краката. Застанете в изправена позиция в поза тадасана. Намерете точка пред вас, върху която да спрете погледа и да се фокусите. Успокойте дишането, в случай че преди този момент сте правили по-активни асани. Свийте леко лявото коляно и подвигнете десният крайник, след което го усучете към левия крайник. Хълбоците би трябвало да останат в една линия. Раменете и врата са отпуснати. Продължете да увивате краката, до момента в който дясното стъпало и по-точно палеца се застопори в прасеца на левия крайник. Не се изгърбвайте и не

накланяйте тялото доста напред, гърбът би трябвало да остане в право положение.

Свързани публикации.. Защо кучешки пози в йога? Йога със Стела Колева 0 5 ефикасни йога пози против тревога и стрес. Йога със Стела Колева 0 Отслабва ли се с йога? Йога със Стела Колева 0

Останете в баланс на един крайник за няколко вдишвания и издишвания като разпределите тежеста на цялото ходило. Ръцете могат да останат на кръста, до момента в който свикнете с салдото. Когато сте подготвени да продължите в асаната, разтворете ръцете встрани. Усучете лявата ръка върху дясната и се пробвайте да допрете дланите една в друга. Повдигнете ръцете нагоре, до момента в който лактите се изравнят с раменете. Движете ръцете постепенно, с цел да не загубите равновесие. Всеки път се опитвайте да задържате по-дълго време в позата. Когато излизате от позата, първо освободете ръцете и след това краката. Повторете с другия крайник. Важно е да седите еднообразно дълготрайно време и с двата крайници. Коремът и лицевите мускули остават отпуснати в позата.

В източната философия се счита, че в случай че човек се научи да пази баланс в йога позите, той ще доближи равновесие и в своето всекидневие. Освен резултата, който има върху намаляването на мускулните контракции, поза орел усъвършенства концентрацията и това я прави извънредно потребна за децата.

Може да се практикува преди изпит или идно значимо събитие.

Солите като магнезий, калий, калций въдействат превантивно върху мускулните неприятни съкращения, само че не могат да ги отстраняват изцяло. Други пози от йога, които имат за цел да възтановят мускулите на краката също имат и предпазен резултат върху крампите . Приемайте повече течности и постоянно масажирайте мястото, където най-често се получава схващането.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР