Стан Вавринка е един от малцината, които успешно се конкурираха

...
Стан Вавринка е един от малцината, които успешно се конкурираха
Коментари Харесай

Всичко се случва твърде бързо: Вавринка разкри какво е да играеш срещу Голямата четворка

Стан Вавринка е един от малцината, които сполучливо се конкурираха с Голямата четворка за най-значимите тенис титли и въпреки швейцарецът да има отрицателен баланс против всеки един всред Новак Джокович, Рафаел Надал, Роджър Федерер и Анди Мъри, то той е побеждавал всеки един от тях на най-голямата сцена и дружно с Хуан Мартин Дел Потро и Марин Чилич бяха единствените трима играчи, които съумяха да пресечен тяхната доминация в конкуренциите от Шлема сред 2006-та и 2020-та година.

Макар мнозина да поставят Вавринка в една категория с Анди Мъри, защото и двамата имат по 3 " мейджър " трофеи, самият Стан е на мнението, че е доста надалеч от триумфите на шотландеца, с който през днешния ден ще премери сили в откриващия кръг на Ролан Гарос, а някогашният първенец в шампионата направи забавен разбор на това какво е да играе против четирите тенис величия на новия век, споделяйки поотделно следното за всеки:

За Джокович:

- Новак е играчът с най-чистата техника всред тях. Той е като модел на съвършения състезател. Всичко е чисто и хубаво при него. Когато беще " в зоната ", всичко се случваше прекомерно бързо.

За Надал: 

- Рафа е физически звяр на корта. Трудно да се откри решение против него, макар че прави общо взето едно и също, пробвайки се да те изтласка надалеч зад главната линия. Наистина е мъчно да отговориш на неговото движение на игра.

За Федерер: 

- Роджър имаше умеенето да те накара да се почувстваш некомфортно на корта. Непрекъснато сменяше ритъма на игра от по-бързо към по-бавно и варираше с ударите си. Дори като знаеш какво би могъл да очакваш то него, то той отново намира по какъв начин да ти го сервира по изцяло друг метод.

За Мъри:

- Може да не наподобява по този начин, само че Анди постоянно намираше метод. Намираше метод да завоюва дадена точка и намираше метод по какъв начин да се измъкна и от най-тежката отбранителна позиция. Когато си мислиш, че той няма да доближи до дадена топка, нормално следва неспасяем минаващ удар от неговата ракета.

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР