Володимир Зеленски със спешен зов за помощ към Китай и

...
Володимир Зеленски със спешен зов за помощ към Китай и
Коментари Харесай

Володимир Зеленски със спешен зов за помощ към Китай и САЩ

Володимир Зеленски със незабавен вик за помощ към Китай и Съединени американски щати.

Нито една страна не може да се оправи сама с офанзиви, каквито нанася Русия по територията на Украйна. Това разгласи във видеобръщение към международните водачи президентът на Украйна Володимир Зеленски. Той прикани президентите на Съединени американски щати Джо Байдън и на Китай Си Дзинпин да оказват помощ за мира в страната му.

„ Ние не желаеме Статута на Организация на обединените нации да изгори като тези книги, уповавам се и вие не го желаете. Моля ви, проявете вашето водачество за приближаването на мира – на същинския мир, а не паузата сред ударите „, сподели Зеленски във видео, записано в бомбардираното преди няколко дни издателство в Харков, което е едно от най-големите в Украйна.

Володимир Зеленски със незабавен вик за помощ към Китай и Съединени американски щати 26.05.24 12:44 Калина Андролова отвратена от малките екрани: „ Изговориш ли истината, ставаш цел! “ 26.05.24 12:14 Спешно: Търсят българи къде ли не за работа на морето! 26.05.24 11:53 Пазарът пощуря: Цената на киселото мляко пада, а сиренето нараства 26.05.24 11:26 Кампания ’24: Цветя, зъби, пеперудки и дупки в предизборната борба 26.05.24 11:08

Украйна предложения международната общественост на мирната конференция, която провежда взаимно с Швейцария. Началото е на 15 юни.

Според медийни изявления Джо Байдън може да пропусне диалозите, тъй като по това време би трябвало да взе участие в среща за набиране на средства за президентската си акция в Холивуд. Събитието е лакмус дали Байдън желае война или мир, тъй като, в случай че е за мира би трябвало да участва в Швейцария, разясниха анализатори. На този стадий няма информация дали Китай ще взе участие под някаква форма в Швейцария, като до момента от Пекин се въздържат от изказвания, само че има мнения, че биха очаквали Русия също да участва.

За The New York Times Володимир Зеленски разгласи, че Украйна е срещу присъединяване на Москва в тази среща. Не желаеме да бъдем на една маса и Русия да има опцията да блокира процеса.

Надеждата на Зеленски е международните водачи да се обединят към три точки от мирния проект на Зеленски, показан още през есента на 2022 година – енергийна нуклеарна сигурност, продоволствена сигурност, продан на всички военни и връщането на депортирани в Русия украински жители, в това число и деца.

Зеленски разяснява още, че Русия е единствената страна в света, окупирала нуклеарна централа – най-голямата в Европа Запорожка АЕЦ. В нея към момента работят украинските специалисти, чиито деца обаче са депортирани в  Русия. „ Те са заложници и това е потвърдено и документирано “, разяснява още Зеленски пред NYT.

Във видеото към международните водачи Зеленски сподели резултатът от обстрелите на Русия по Харков и разрушените и обзлюдени украински градове. Той напомни за почналата преди броени дни нова  съветска атака – този път от север към Харков.

„ Този, който прави това, не желае мир. Иска ли Русия разговор? Украйна има максимален опит в света с измамите по време на договаряния. Измами, които прикриха подготовката за тази война “, безапелационен беше още Зеленски и добави: „ Затова са сеобходими световните старания, напъните на водачи, които не могат да бъдат излъгани от Русия. Температурата тук не стигна „ 451° по Фаренхайт, “, само че тъкмо това желае Русия – да увеличи градусите “, изясни още Зеленски в своето послание във връзка офанзивата по издателството.

 

Руският президент Владимир Путин съобщи преди дни, че страната му е подготвена да приключи войната, само че при сегашните фронтови линии, т.е. окупирайки нови четири украински области. В началото на войната съветският президент разгласи, че задачата не е завладяване на територии, а отбрана на популацията. Според анализатори в CNN с последното си изказване съветският президент дава сигнал на изморения от войната Запад, че решението може да бъде просто и близо.

Русия се пробва да блокира работата на мирната конференция, означи още и външният министър на Украйна Дмитро Кулеба във връзка думите на Путин.

Руската страна също по този начин слага под подозрение легитимността на Володимир Зеленски като президент на Украйна

Източник: Инвестор

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР