Предполага се, че около 670 души са погребани под огромно

...
Предполага се, че около 670 души са погребани под огромно
Коментари Харесай

Погребани в свлачище: ООН се опасява, че над 600 души са загубили живота си при бедствието в Нова Гвинея

Предполага се, че към 670 души са заровени под голямо свлачище в Папуа Нова Гвинея, твърди чиновник на Организация на обединените нации, оповестява Би Би Си.

Ръководителят на Международната организация по миграция в Папуа-Нова Гвинея Серхан Актопрак съобщи, че последствията от свлачището, което се случи в петък в изолираната провинция Енга, са по-големи, в сравнение с се смяташе в началото.

„ Според оценки над 150 къщи са заровени “, сподели Актопрак.

Засегнатите региони се намират във високите елементи на Енга, в северната част на островната страна в югозападната част на Тихия океан.

Актопрак съобщи, че спасителите са изложени на риск, защото „ земята към момента се свлича, а водата тече и това основава голям риск за всички участници “.
В региона, обиден от свлачището, живеят близо 4 000 души
Но филантропичната организация „ Care Australia “, която оказва помощ за оказване на помощ, предизвести, че броят на засегнатите „ евентуално е по-голям “ заради притока на хора, бягащи от племенни спорове в прилежащите региони.

В резултат на бедствието минимум 1000 души са били евакуирани и принудени да изоставен региона. Градините, в които са се отглеждали хранителни артикули са съвсем изцяло унищожени.

Свлачището се е случило към 03:00 ч. локално време в петък (17:00 ч. по Гринуич в четвъртък), когато хората най-вероятно са спели.

„ Хората употребяват пръчки за копаене, лопати, огромни селскостопански вили, с цел да извадят телата, затрупани под почвата “, разяснява Серхан Актопрак.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР