Изключително богата ароматна каша от коприва, която ви препоръчваме от

...
Изключително богата ароматна каша от коприва, която ви препоръчваме от
Коментари Харесай

Ароматна каша от коприва

Изключително богата ароматна каша от коприва, която ви предлагаме от сърце

Необходими Продукти

● коприва - 500 г
● зелен лук - 2 - 3 стръка
● олио - 5 - 6 с.л
● брашно - 3 - 4 с.л
● вода - 600 мл
● сол
● черен пипер
● мента - 1 - 2 стръка прясна или 1 - 2 щипки сушена
● сирене - 100 г
● яйца - 1 бр.
● прясно мляко - 1 к.ч.
● кисело мляко - 1 к.ч.
● орехи - 4 - 5 с.л. смлени

Начин на подготвяне

Копривата се почиства добре, измива се и се попарва във вряла вода със щипка сол за пет-шест минути. Веднага по-късно се изплаква със студена вода, отцежда се добре и се накълцва.

Зеленият лук се почиства, нарязва се и се задушава в олиото. Когато омекне към него се прибавя копривата, посолява се, разбърква се добре и се налива част от водата.

Оставят се да врят дружно. На тиган брашното се препича до прелестен кафеникав цвят, само че без да изгаря, и с непрестанно бъркане последователно се изсипва към копривата и зеления лук, с цел да не станат бучки.

Когато поеме цялото брашно, се прибавя и останалата вода, все по този начин бъркайки, след което се подправя с черен пипер и наситнената или стрита мента. Продължава да се бърка, до момента в който се сгъсти и стартира да образува балончета.

Така би трябвало да поври още 5-6 минути, в случай че стане доста гъсто се прибавя още малко водичка. Консистенцията би трябвало да бъде като за фрикасе.

След това се изключва от огъня. От разрушеното яйце, прясното и киселото мляко се прави застройка, която се прибавя към кашата сходно на застройката на чорба.

Отново се включва котлона, с цел да клокнат дружно за три- четири минути. Накрая се прибавят натрошеното сирене и смлените орехи и се разбърква.

Кашата е вкусна както топла, по този начин и студена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР