Конна полиция и демонстранти влязоха в сблъсъци в Тел Авив,

...
Конна полиция и демонстранти влязоха в сблъсъци в Тел Авив,
Коментари Харесай

Сблъсъци избухнаха между полицията и антиправителствени демонстранти в Тел Авив

Конна полиция и стачкуващи влязоха в конфликти в Тел Авив, като чиновниците на реда използваха водно оръдие, с цел да разпилян недоволното голям брой. Хиляди израелци се събраха за следващ път, с цел да призоват държавното управление да направи всичко допустимо за освобождение на всички заложници в линията Газа.

Разделението в израелското общество се задълбочава по отношение на метода, по който министър председателят Нетаняху се оправя с войната против Хамас след смъртоносната офанзива на палестинското ислямистко придвижване предишния октомври.
Чух, че има опити за възобновяване на договарянията в Париж и на други места. Призовавам моето държавно управление да направи всичко по силите си, с цел да върне всички заложници вкъщи. От Хамас не бих могла да желая нищо, те са терористична организация. Отговорността е на държавното управление, на министър-председателя. Призовавам ви да извършите всичко допустимо, с цел да върнете вкъщи 125-те заложници, преди да е станало прекомерно късно.
Хилит Саги – демонстрантка и гражданска активистка

По-рано през седмицата телата на трима заложници, убити на 7 октомври, бяха изведени от Газа, заяви израелската войска, до момента в който в същото време Международният съд на Организация на обединените нации постанови, че Израел би трябвало да спре военните си интервенции в Рафа и да разреши на филантропична помощ да влезе в анклава.

Около половината от 250-те заложници, взети от Хамас и други палестински групировки на 7 октомври 2023 г, бяха освободени, множеството в замяна за палестински пандизчии, по време на едноседмичното преустановяване на огъня през ноември.

Израел твърди, че към 100 заложници към момента са в плен в Газа, дружно с телата на още 30-ина починали.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР