Изборите през ноември показаха, че калифорнийците продължават да харесват прогресивното

...
Изборите през ноември показаха, че калифорнийците продължават да харесват прогресивното
Коментари Харесай

Довиждане, Калифорния: Основните окръзи гласуват за процедура за отделяне

Изборите през ноември демонстрираха, че калифорнийците не престават да харесват прогресивното водачество, само че гласоподавателите в един от най-населените окръзи в щата са толкоз разочаровани от тази политическа посока, че гласоподаваха да обмислят обособяване и образуване на личен щат.

Предложение за консултативно гласоподаване, утвърдено в окръг Сан Бернардино - дом на 2,2 милиона души - насочва локалните управляващи да проучат опцията за обособяване. Тънката като бръснач разлика от успеха е последният знак за политически безредици и стопански проблеми в Калифорния.

Този опит за основаване на нов щат - който ще бъде първият след Хаваите през 1959 година - е дълготрайно предложение за окръга навръх изток от Лос Анджелис, който пострада от внезапното нарастване на разноските за живот. Това ще зависи от утвърждението на Законодателния орган и Конгреса на Калифорния, като и двете са доста малко евентуални.

Все отново е значимо, че гласуването пристигна от расово и етнически разнороден окръг, който е политически разбъркан, както и петият по население в щата и най-големият в нацията по повърхност. 20 000 квадратни благи (51 800 квадратни километра) на Сан Бернардино се състои от повече земя от девет щата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР