Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че за да

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че за да
Коментари Харесай

Столтенберг: Пътят към мира е повече оръжия за Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че с цел да се откри постоянен мир в Украйна, западните страни би трябвало да продължат доставките на оръжия за украинските въоръжени сили (ВСУ) . Той съобщи това по време на изявление в Научния център " Уилсън " във Вашингтон, цитира думите му Би Би Си.

" Това може да звучи като абсурд, само че пътят към мира - това са повече оръжия за Украйна , " сподели Столтенберг.

Той също по този начин акцентира, че Н АТО ще продължи да води Украйна към участие в Алианса, с цел да може страната да се причисли без закъснение , когато настъпи времето. На последното съвещание на министрите на защитата на страните членки на НАТО в Брюксел, бе одобрен и образованието на украинските военни.

Въпреки това, НАТО към момента не е одобрил предлагането на Столтенберг за годишно разпределяне на 40 милиарда $ за защитата на Украйна. Все още се прецизират формулировките, описващи вероятността за участието на Украйна в алианса. Очаква се тези въпроси да бъдат позволени преди срещата на върха на НАТО, която ще се организира във Вашингтон през юли.
 Джо Байдън не подсигурява участието на Украйна в НАТО
Джо Байдън не подсигурява участието на Украйна в НАТО

Той даде обещание категориична поддръжка и гаранции против бъдеща съветска експанзия

В изявлението си Столтенберг също по този начин акцентира, че Китай би трябвало да се сблъска с последствията от решението си да поддържа Русия , защото страната също по този начин се стреми да резервира положителни връзки със Запада.

" Пекин не може да има и двете. В някакъв миг, в случай че Китай не промени държанието си, съдружниците би трябвало да го накарат да заплати. Трябва да има последици, " сподели Столтенберг.

Западните страни считат, че Пекин продължава да доставя на Русия артикули, които се употребяват за произвеждане на оръжие. Китайските представители също не участваха на конференцията за спокойно споразумяване на спора в Украйна, която се организира в Швейцария през уикенда.
 Западът не гледа на Китай като сътрудник, а като опасност
Западът не гледа на Китай като сътрудник, а като опасност

Извод от срещата на Г-7 в Италия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР