Ивайло Мирчев от “Демократична България” обяви, че купуването на гласове

...
Ивайло Мирчев от “Демократична България” обяви, че купуването на гласове
Коментари Харесай

Мирчев: Във Велико Търново се купуват гласове по 200 лева

Ивайло Мирчев от “Демократична България” разгласи, че пазаруването на гласове в региона на Велико Търново към този момент коства приблизително 200 лева Това са част от наблюденията в региона, в която съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов се изправи против Делян Пеевски за изборите на 14 ноември.

“Във Велико Търново следим пазаруване на гласове. Част от бизнеса във Велико Търново се държи от няколко души, свързани с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Покупката на гласове отчасти е ориентирана към работещите във компаниите на предприемачи от тази орбита. Предлагат се 200 лева за пазаруване на глас и офертата е отворена към всички жители в областта”, сподели той в предаването “Въпросите”.

“Трябва да ви кажа - ужасно е. Ужасяващо е, когато се види страхът на хората, когато ние кажем: “Вижте борбата тук е Христо Иванов против Пеевски. “Демократична България” против ДПС”. В по-малките места хората се опасяват - Павликени, Полски Тръмбеш, Свищов, тъй като ние през днешния ден сме там, само че на следващия ден си тръгваме и те остават там с локалните дерибеи”, добави той.

Мирчев съобщи, че страната е ощетена със стотици милиони левове от концесията на летище “София” и това е повода “Демократична България” да изиска съставянето на комисия в идващото Народно заседание.

“Това е голямо закононарушение против българските данъкоплатци. Първо ще изнесем нови обстоятелства и второ - в Народното събрание ще създадем комисия за концесията на летището”, съобщи Мирчев, който е претендент за народен представител в Бургас и 24 МИР в София.

“Ние с Христо алармирахме за това още през февруари. Тогава даже имаше хора, които ни се присмиваха, че това е някаква политическа офанзива към господин Домусчиев. Информацията, която ние проверихме, сочи, че господин Домусчиев стои зад тази концесия”, сподели още той.

Мирчев акцентира, че печеливши от процедурата са още веднъж група доближени към някогашния министър председател Бойко Борисов. Според него отлагането на заплащанията по концесията ще ощетят в допълнение страната, защото инфлацията ще изяде цената им.

Ивайло Мирчев счита, че следва да излизат и нови разкрития, сходни на това и “Автомагистрали”.

“Можем да разкажем и за тунел “Витиня”. Поръчката е за 70 млн. лева Изпълнителят е четвъртият или петият подизпълнител. Пари потъват в кухи компании по веригата. Това е индикативен образец, който за жалост работи съвсем на всички места. И в свлачищата, и в язовирите”, сподели още той.

“Ясни са хората, които прибират парите. Една група котарашка към Бойко Борисов, хора с едни прякори, много известни. Това не е загадка. Просто схемата е сносно прикрита. И защото няма основен прокурор, няма кой да я разплете, нищо не се прави”, добави той.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР