Иван Марков направи безуспешен опит да се завърне на световния

...
Иван Марков направи безуспешен опит да се завърне на световния
Коментари Харесай

Неуспешно завръщане на Иван Марков във вдигането на тежести

Иван Марков направи безрезултатен опит да се завърне на международния подиум във повдигането на тежести. Двукратният вицешампион на планетата от 2014 и 2015 година направи шест несполучливи опита в кат. 81 на продължаващото в столицата на Туркменистан Ашхабад Световно състезание за мъже и дами.

Иван не се оправи три пъти със 161 кг в изхвърлянето, а в изтласкването опитва поредно на 192, 193 и 195, само че нито един път не закова щангата над главата си.

Иван претърпя няколко интервенции и лекуваше тежка контузия в коляното през последните три години, като явно дългото неявяване от подиума и мощно нарушената подготовка оказаха въздействие на неговото показване в Ашхабад. Другият ни представител в тази категория Юндер Бейтула остана осми в група Б и се подреди на 16-о място в крайното класиране с дуел 332 кг (149 изхвърляне и 183 изтласкване). Световен първенец стана китаецът Ксяожун Лю със международен връх 374 кг.

От предходните дни България има на международното в Туркменистан едно шесто място на Ангел Русев и едно седмо място на Даниела Пандова в категориите на най-леките мъже и дами, като Русев сложи и 3 международни върха за младежи. Вчера Божидар Андреев остана девети в кат. 73 кг, а Стилян Гроздев - 14-и в кат. 63 кг До края на международното състезание в Ашхабад ще вземат участие още двама българи.

В кат. до 109 кг ще ни показват Георги Шиков и Васил Господинов, надпреварата в група А е планувано за петък, от 14:30 часа.

 България започва със 7-о място на Мондиала по повдигане на тежести в Ашхабад
България започва със 7-о място на Мондиала по повдигане на тежести в Ашхабад

Даниела Пандова се подреди седма с дуел 141 кг
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР