ПП-ДБ организира профилактично измерване на кръвна захар и кръвно налягане

...
ПП-ДБ организира профилактично измерване на кръвна захар и кръвно налягане
Коментари Харесай

В Благоевград: ПП-ДБ организира профилактично измерване на кръвна захар и кръвно налягане

ПП-ДБ провежда профилактично премерване на кръвна захар и кръвно налягане на благоевградчани в съботния ден. Д-р Олег Сатиев и медицинският физик Крум Стоилов мериха гратис индикаторите на над 250 поданици на града в приемна навън.

Инициативата цели да насърчи жителите да обръщат вниманиездравето си и да не пропущат профилактичните прегледи. Още повече, че страната по време на кабинета „ Денков “ обезпечи средства за повече посоки при персоналните лекари – за предварителна защита с прегледи при експерти.

Откритата приемна с безвъзмездни съвещания бе ситуирана до пазара в Благоевград. Д-р Сатиев мереше кръвна захар, като за всеки жител бе подсигурен комплект от самостоятелни игла и тест лента. Медицинските лица, които извършвахаманипулациите, съблюдаваха условията за сигурност. Крум Стоилов и помощник мериха кръвното на поискалите жители.

В рамките на профилактичните замервания лекарите откриха, че индикаторите на множеството жители бяха в норма. При част от хората се откри по-висока от естествената кръвна захар, а при други – високо кръвно налягане. Те бяха посъветвани да се извърнат към персоналните си лекари за детайлни проучвания.

Д-р Олег Сатиев е ортопед с дългогодишна процедура в Благоевград. Крум Стоилов е медицински физик специалист в отделението по лъчелечение на СБАЛО ”Свети Мина “ в Благоевград и МБАЛ “Сърце и мозък “ в Плевен. И двамата са претендент депутати в листата на ПП-ДБ от Благоевград за изборите на 9 юни. В самодейността през днешния ден в Благоевград участваха и претендентите за народни представители от ПП-ДБ Ваня Кромбоа, Николай Божков, Янко Христов, Иво Иванов, Атанаска Ковачева и Дейвид Давидков.

За 10 месеца ръководство кабинетът „ Денков “ направи първи стъпки за опазване на здравето в интерес на жителите, а не за облаги. Над 400 медикаменти за кръвно и сърце станаха безвъзмездни или с понижено доплащане, с цел да няма толкоз сърдечни интервенции и стендове. Вече няма дефицит на посоки при експерт, защото бяха обезпечени задоволително средства за профилактика. 4000 деца и младежи с диабет към този момент имат датчик за непрекъснат мониторинг на кръвната захар. Кабинетът „ Денков “ стартира да построява системата за незабавна здравна помощ по въздух.

ПП-ДБ ще продължи да провежда приемни навън в общините в област Благоевград за оптималната осведоменост на жителите по какъв начин да се грижат за здравето си.

ПП-ДБ се явява на идните парламентарни избори с бюлетина с №14.

Предизборна обява. Купуването и продаването на гласове е закононарушение

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР