Италия изигра много силен мач и заслужено надви Полша с

...
Италия изигра много силен мач и заслужено надви Полша с
Коментари Харесай

Въпреки проблемите Италия надви Полша

Италия изигра доста мощен мач и справедливо надделя Полша с 2:0 като хазаин в среща от Група 1 на Дивизия “А” от Лигата на нациите. Жоржиньо (27’-дузпа) и Доменико Берарди (82’) донесоха успеха на стадиона в Реджо Емилия.

По този метод “скаудра адзура” излезе отпред в групата с точка преднина преди Нидерландия, който по-рано денем съкруши Босна и Херцеговина с 3:1. Поляците към този момент са трети, само че също имат късмет да финишират отпред. Последният кръг е в сряда, като спечелилият в групата ще играе на финалите на шампионата.
Снимка: БГНЕС  Въпреки проблемите Италия надделя Полша (ВИДЕО)
Италианците бяха с човек повече от 77-ата минута нататък, откакто някогашният халф на Лудогорец Яцек Горалски получи червен картон след две груби нарушавания против Андреа Белоти.

Липсата на ВАР в Лигата на нациите остави без отговор няколко дискусионни обстановки. През първото полувреме попадение на Лоренцо Инсиние не беше зачетено поради нарушаване против вратаря. След това пък Роберт Левандовски можеше и да бъде изпъден поради удар без топка по отношение на Алесандро Бастони. В 73-ата минута пък домакините упорстваха за дузпа за игра с ръка на Ян Беднарек. Технологията обаче не е в приложимост тук и надлежно въпросните положения бяха подминати.
Снимка: БГНЕС  Въпреки проблемите Италия надделя Полша (ВИДЕО)
След като селекционерът на домакините Роберто Манчини се лекува от ковид, неговият помощник Алберико Евани водеше отбора и довечера. От състава липсваха куп имена поради контузии, позитивни или неразбираеми резултати от проби за COVID-19, или поради възбрана да се присъдинят към групата от ограничения за сигурност. Лоренцо Инсиние, Андреа Белоти и Федерико Бернардески започнаха в предни позиции. Младият бранител на Интер Алесандро Бастони още веднъж беше измежду стартовите 11, както беше и в инспекцията с Естония преди дни. Леонардо Бонучи е навън поради травма. Мануел Локатели беше в халфовата линия до Жоржиньо и Николо Барела.

Очаквано Роберт Левандовски поведе поляците, а на вратата застана стражът на Ювентус Войчех Шчесни. По-рано тази есен “дружина полска” и “скуадра адзура” направиха 0:0 във Варшава в първия конфликт между тях.
Снимка: БГНЕС  Въпреки проблемите Италия надделя Полша (ВИДЕО)
Бернардески насочи първия рисков удар в 7-ата минута, само че съотборникът му в торинския гранд Шчесни отрази. Топката стигна до вратарят на домакините Джанлуиджи Донарума чак в 19-ата минута.

Секунди по-късно Лоренцо Инсиние изпрати кълбото в мрежата на поляците, само че попадението не беше зачетено, тъй като съгласно съдиите Белоти е попречил на Шчесни да се намеси, блокирайки го с тяло.

В 22-ата се стигна до противоречива обстановка, при която след единоборство Левандовски по-скоро удари Бастони в лицето, само че не последва наказване за голаджията на Байерн (Мюнхен). В шампионата няма ВАР.

И въпреки всичко " скуадрата " поведе в резултата. В 27-ата Жоржиньо вкара от углавен удар, маркиран за задържане в наказателното поле на Белоти от страна на Гжегож Криховяк.

Италианците продължиха да преобладават и след попадението, до момента в който противникът мъчно организираше офанзиви.

На полувремето селекционерът на Полша Йежи Бженчек извърши тройна промяна в устрема си да обърне развоя на нещата. И единствено за първите две минути на втората част гостите сътвориха две положения.

В 53-ата обаче шансът беше на страната на отбора от Варшава, откакто топката мина на сантиметри до гредата. При аналогична обстановка шест минути по-късно Шчесни избави изстрела на Инсиние.

В 62-ата минута напрежението се повиши, откакто някогашният халф на Лудогорец Яцек Горалски влезе доста остро в краката на Белоти и за малко не го контузи. Полякът получи жълт картон за това.
Снимка: БГНЕС  Въпреки проблемите Италия надделя Полша (ВИДЕО)
В 66-ата, секунди след влизането си в игра, Доменико Берарди засече от въздуха и топката не беше надалеч от мрежата на Шчесни, само че въпреки всичко излезе в навън.

Отсъствието на ВАР си сподели думата и в 73-ата минута. Тогава Белоти шутира към вратата, а топката срещна ръката на Ян Беднарек, като това беше в наказателното поле. Ръката на бранителя на гостите не беше прилепена към тялото му, като в тази ситуация беше зад тила му. Съдията Клеман Тюрпен обаче не уточни бялата точка.

В 77-ата Горалски още веднъж влезе жестоко в тялото на Белоти и беше изпъден след втори жълт картон. Поредна отлична интервенция на Шчесни в 81-вата запази възможностите на поляците. В случая стражът отрази бомбен шут на Емерсон. Минута по-късно обаче Италия въпреки всичко поведе с 2:0. Берарди беше прецизен с удар в близкия ъгъл.

Това беше всичко забавно, тъй като след този гол поляците се предадоха и не сториха нищо.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР