Инстаграм автоматично започва да крие потенциално обидни коментари в опит

...
Инстаграм автоматично започва да крие потенциално обидни коментари в опит
Коментари Харесай

Социалната мрежа: Инстаграм налага бан на обидни коментари

Инстаграм автоматизирано стартира да крие евентуално обидни мнения в опит да реши казуса с издевателството в обществената мрежа. Приоложението ще употребява съществуващите системи за изкуствен интелект, с цел да разпознава корист или тормоз в мнения. Потребителите към момента ще могат да изберат опцията " проявление на скрити мнения “, с цел да видят защо става въпрос, оповестява БГНЕС.

Адам Мосери, който пое кормилото на Instagram преди 2 години, даде обещание да предприеме ограничения против кибертормоза. Миналата година компанията, благосъстоятелност на Фейсбук, пусна инструмент, наименуван Restrict. Той разрешава да се " ограничи " различен консуматор, което значи, че мненията към изявленията от този човек са забележими единствено за него, а не за други хора. Добавена е също функционалност, която разрешава на потребителите да схванат по кое време техният коментар може да се смята за афектиран, преди да бъде оповестен.

От Instagram заявиха, че ще бъде добавено в допълнение предизвестие към хората, които разгласяват мнения, които може да са обидни. Известие ще ги приканва да се върнат към коментара си и да го трансформират, защото в противоположен случай могат да рискуват последици като скриване на коментара или даже заличаване на акаунта.

Twitter също организира сходни проучвания. По-рано тази година те започнаха да предизвикват потребителите да преразгледат отговора на туит, преди да разгласят, че съдържа евентуално нездравословен език, заяви Си Ен Ен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР