Холивудската легенда Морган Фрийман се оказа лицето на XXII световно

...
Холивудската легенда Морган Фрийман се оказа лицето на XXII световно
Коментари Харесай

Морган Фрийман вдигна завесата от името на Катар

Холивудската легенда Морган Фрийман се оказа лицето на XXII международно състезание по футбол. 85-годишният американски артист бе водещата фигура в церемонията по разкриване на шампионата в Катар - най-одумваният, най-противоречивият и най-необичайният шампионат в близо вековната история на шампионата на ФИФА.

Завесата на първото зимно състезание и първо в арабския свят бе повдигната с предстоящо охолно и помпозно шоу на стадион " Ал Байт " в град Ал Хор, на петдесетина километра от столицата Доха. За начало бе импортирана международната купа, показана пред към 60 000 фенове от някогашния френски национал Марсел Десаи, спечелил трофея в родината си пред 1998 година

Първоначално единствено като глас зад кадър, а след това и като действително облик от плът и кръв, Морган Фрийман пресъздаде пътя на човечеството с монолози за развиването през хилядолетията обратно. На сцената той беше посрещнат от локално момче на име Ганим, родено без долни крака. То пък придвижи историята към Катар и земите на своя народ, което даде старт на хореография с бедуински претекстове.

Последва зрелищно светлинно шоу, допълнено с музикални осъществявания и танцови сформира. Организаторите припомниха част от химните на предходните международни шампионати, а също по този начин изведоха и талисманите от всички предходни мондиали, преди да се насочат към знаците на своя шампионат.

Единствената музикална звезда, приел поканата на домакините да взе участие в шоуто, беше членът на известната корейска група BTS Джунгкук. Той извърши песента Dreamers дружно с катарския артист Фарад ал Кубаиси, приветстван най-силно от почитателите по трибуните.

Междувременно на стадиона дойде президентът на ФИФА Джани Инфантино, който бе приветстван най-много от представителите на катарската страна - емира шейх Тамим бин Хамад ал Тани и неговия татко Хамад бин Халифа ал Тани. Местата си в ложата заеха още президентът на Турция Реджеп Ердоган и престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.

По трибуните напълно естествено доминираха фенове, облечени в обичайните бели облекла. Забелязваха се също по този начин ентусиасти с национални знаци на съвсем всички 32 страни участнички на Мондиал `22. Най-голяма беше агитката от Еквадор, чийто тим ще взе участие в първия мач от шампионата - против домакина Катар от 18:00 ч. българско време.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР