Да се уважават решенията на съда в Хага. Този призив

...
Да се уважават решенията на съда в Хага. Този призив
Коментари Харесай

Жозеп Борел призова да се уважават решенията на съда в Хага

Да се почитат решенията на съда в Хага. Този апел насочи през днешния ден висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността – Жозеп Борел. „ Трябва да почитаме работата на Международния углавен съд. Нека той да реши по какъв начин да постъпи с обвиняванията “, уточни Борел. Поводът за думите му бе известието на основния прокурор на МНС Карим Хан предходната седмица, че
е изискал издаване на заповеди за задържане
за премиера на Израел Бенямин Нетаняху и за министъра на защитата Йоав Галант, както и за трима водачи на „ Хамас “, предава Българска телеграфна агенция.

Според Борел обвиняванията в атнисемитизъм против Хан са изцяло неприемливи. По неговите думи в антисемитизъм биват упреквани всички, които вършат нещо, което не се харесва на премиера Нетаняху.

Въпросът по какъв начин да бъдат наложени решенията на интернационалните съдилища остава открит. „ Днес ще обсъдим въпросите за Газа и Близкия изток. Как да бъдат подкрепени палестинците и техните управляващи “. Това добави Борел пред публицисти преди началото на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по външни работи в Брюксел. По неговите думи решението за две страни наподобява по-трудно с всеки минал ден и в Европейски Съюз няма единогласие.

Върховният представител добави, че през днешния ден за първи път европейските външни министри ще обсъдят
ситуацията в Грузия след събитията
към приемането на противоречивия закон за задграничните сътрудници. Грузинското държавно управление се откъсва от европейския път, европейските министри би трябвало да решат какво да се прави, уточни Борел.

Той означи, че в дневния ред на днешната среща е включено също разискване на ситуацията в Украйна. Предвижда се министрите от Европейски Съюз да беседват по видеовръзка със своя украински сътрудник Дмитро Кулеба.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР