От днес, 27 май 2024 г., Агенция по заетостта стартира

...
От днес, 27 май 2024 г., Агенция по заетостта стартира
Коментари Харесай

Агенцията по заетостта с важна информация!

От през днешния ден, 27 май 2024 година, Агенция по заетостта започва банкет на заявки за образование с ваучери по план " Квалификация, умения и кариерно развиване на заети лица ". Допустими претенденти за присъединяване са заети и независимо заети лица, оповестиха от Агенцията.

Проектът е финансиран от Програма " Развитие на човешките запаси “ 2021 – 2027, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд плюс. Той има за цел да даде поддръжка за професионално развиване и гъвкави благоприятни условия за образование, както и за повишение на професионалната подготовка и уменията, в това число и цифровите. Общият му бюджет е в размер на 50 млн. лева Очаква се в образования да се включат 13 900 заети.

Предвижда се да бъдат предоставени образования за придобиване и повишение на професионална подготовка или на подготовка по част от специалност. Агенцията по заетостта ще обезпечава ваучери и за курсове за другарство на непознати езици, за математическа подготвеност и за подготвеност в региона на точните науки, технологиите и инженерството. Заетите и независимо заетите хора ще могат да преминат и образования по цифрова подготвеност за напреднало равнище (5 и 6 според DigComp) и високоспециализирано равнище (7 и 8 според DigComp), както и за придобиване на личностна и обществена подготвеност и на умения за учене. Ваучери ще се получават и за курсове по предприемаческа подготвеност.

Обученията с ваучери ще допринесат за постигането през 2030 година на националната цел в Стратегията по заетостта: 35.4% от всички хора на възраст 25-64 години да са се обучавали през миналата една година, както и за повишение каузи на популацията с най-малко съществени цифрови умения.

Заявленията за ваучери за образования се подават от 12 часа през днешния ден единствено посредством електронно заявление тук. След подаване на заявката кандидатстващият ще получи по електронната поща информация за номера, под който е регистриран в системата на Агенцията по заетостта. При утвърждение ще му бъде публикуван електронен ваучер за декларираното образование, а при отрицание – ще получи стимулиран отговор.

Допълнителна информация, както и консултация за включване в образованията с ваучери, може да бъде получена във всички бюра по труда в страната и в Централното ръководство на Агенцията по заетостта
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР